Am o problema pe care nu stiu cum sa rezolv.
In anul 2014 a decedat tatal meu. Nu s-a dezbatut succesiunea si in anul 2017 a decedat si mama, si iarasi nu s-a facut succesiunea.
(Eram patru frati: doua fete si doi baieti. Baietii nu s-au insurat, au locuit cu parintii nostri in apartamentul care era proprietatea parintilor, iar dupa decesul parintilor ei au ramas in apartament. Sora mea si eu avem familie, fiecare cu casa lui)
Dupa 6 saptamani de la decesul mamei unul dintre frati a omorat pe celalalt. El acum ispaseste pedeapsa de 12 ani.
Acum sora mea vrea sa fie dezbatuta succesiunea, iar tema mostenirii ar fi apartamentul care apartinea parintilor.
Eu nu vreau sa detin in comun (ca mostenire comuna) acel apartament nici cu sora nici cu criminalul.
Ce optiuni am?
Cum pot sa renunt la mostenire contra unei sume de bani, sau sa renunt la mostenire scapand de nervi si alte lucruri neplacute.
Bună ziua.
Acum câteva zile un grup de muncitori au fost invitaţi la o serbare de iesire la pensie a unui coleg. La serbare-din motive serioase- nu a fost invitat şeful echipei. La aflarea acestui lucru şeful echipei a început să ameninţe oamenii, că dacă află cine va participa la serbare o să aibă de-a face cu el. Menţionez că serbarea va fi organizată după programul de lucru, oamenii fiind în timpul lor liber, pe un domeniu privat al unui coleg.
Poate fi şeful echipei tras la raspundere de către conducerea instituţiei dacă muncitorii depun plăngere?
Buna ziua.
Va rog să-mi spuneţi care este timpul maxim prevăzut de lege în care angajatorul (bugetar) este obligat să ne răspundă în scris la o cerere prin care le-am cerut sa ne comunice daca avem sau nu avem dreptul la un spor de 15% din salariul de baza pentru conditii periculoase.