avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Activitate ibizza

Activitate ibizza

Tip solutie: Soluţionare
Solutia pe scurt: În temeiul art.341 alin. (6) lit. c) C. pr. pen.., admite în parte plângerea formulată de petenta.... împotriva Ordonanţei de clasare nr.... din... emisă de Parchetul de pe lângă Judecătoria ... si a Ordonantei nr. ... din ... a prim procurorului de la Parchetul ..... Schimbă temeiul clasării pentru infractiunile de abuz în serviciu prev. de art. 297 alin. (1) C. pen., înselăciune prev. de art. 244 alin. (1) C. pen., fals intelectual prev. de art. 321 C. pen. ?i uz de fals prev. de art. 223 C. pen.. din art. 16 alin. (1) lit. b) teza I C. pr. pen. în art 16 alin. (1) lit. f) C. pr. pr. pen., întrucât a intervenit prescriptia răspunderii penale. În temeiul art. 275 alin. (3) C. pr .pen. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţata în şedinţa publica, astăzi, 22.01.2020.
Document: Încheiere finală (dezinvestire) 27/2020 22.01.2020
Va supun atentiei urmatoarea problema. In anul 1993 ca urmare a aplicarii Legii 18/1991 am mostenit de la bunicul meu, 1 ha teren arabil pt care mi s-a eliberat o adeverinta de proprietate emisa de Consiliul Local. Adeverinta s-a eliberat pt 2 ha teren care se imparte la doi mostenitori: 1 ha /eu (pt ca mama este decedata) si 1 ha /unchiul meu, fratele mamei.Mai concret bunicul meu a avut doi copii, mama m-a avut doar pe mine, iar fratele ei a avut 5 copii. Partea mea de teren (1 ha) am dat-o in arenda unei Asociatii, in 1999 in baza unui contract si am platit anul impozitul aferent.Iarna trecuta din cauza unor probleme de sanatate, am locuit la fiica mea in alta localitate, iar in luna mai anul acesta cand m-am intors in localitatea unde am si acel teren, un reprezentant al Asociatiei unde aveam terenul in arenda, m-a anuntat ca unul dintre cei 5 mostenitori ai unchiului meu a venit cu acte si a specificat ca acel teren este al lui in baza unui titlu de proprietate.Asociatia i-a restituit acel teren, iar acesta l-a vandut. Am solicitat Asociatiei unde aveam terenul in arenda, copii ale documentelor prezentate de varul meu si da...a facut titlu de proprietate pe numele tatalui sau, pt toata suprafata de 2 ha, fara sa tina cont de mine si de faptul ca exista deja o adeverinta de proprietate cf careia cele 2 ha teren se imparte la doi.Mentionez ca cei 5 mostenitori au facut recent succesiunea tatalui lor pe baza acestui titlu de proprietate fals, apoi au vandut terenul. De asemenea mentionez ca nu am fost anuntata si nici nu am primit vreo notificare referitor la aceasta situatie, cu exceptia reprezentantului Asociatiei, care a tinut sa ma informeze doar pt ca stia exact cum stau lucrurile cu acel hectar de teren.Am rugamintea sa ma indrumati, pt ca efectiv nu stiu de unde sa incep si unde sa ma opresc.Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Taxa morminte
Multumesc pt raspunsuri, din cate vad nu ma incadrez la nici un alineat din art.19
Legea 102/2014. Concesionarul cimitirului este Primaria Locala si nu voi plati atata timp cat nu am primit in prealabil vreo notificare de plata ,nici eu si nici unul dintre sateni.Ce face acest preot este un abuz si nici macar abuz in serviciu pt ca este iesit la pensie de 16 ani (in realitate preotul satului este un altul care nu este lasat sa-si exercite functia asa cum ar trebui). Eu nu vreau sa intru in conflict cu biserica sau preotul satului, dar nici nu vreau sa plec capul in fata unui abuz. Orice taxa se plateste in baza unui document fie el ctr, decizie etc...eu nu am primit asemenea document si nimeni nu mi-a spus ca as mai avea ceva de plata, exceptand impozitul pe casa si pamant.Va multumesc inca o data.
Discuție Taxa morminte
Buna seara.Locuiesc la tara si ca orice om de la tara am rude inmormantate in cimitirul satului, unde nimeni de cand s-a infiintat acest cimitir nu a platit locul in care si-a inmormantat rudele.Aceste trei morminte(specific morminte ci nu locuri de veci ,,goale") sunt ingrijite si cu gard imprejur.In urma cu doua luni preotul satului s-a infiintat la poarta mea cerandu-mi sa trag gardul cu 50 cm deasupra mormantului sotului meu, pt a-si inmormanta sotia un oarecare (care are multi bani) dupa spusele preotului.Bineinteles ca nu am fost de acord si de-aici au inceput problemele.Am fost somata de preot ca daca nu trag gardul, sa-i platesc 1200 lei, in caz contrar mi-l scoate el(mentionez ca sunt zeci de garduri in cimitir).Periodic trimite cate un slujbas sa-mi transmita ca imi scoate mortii daca nu-i platesc cei 1200 lei inventand o lege asa zisa din 2015 cf.careia dupa 7 ani imi poate lua acele locuri chiar daca sunt oseminte in ele.Am ajuns la capatul rabdarii si vreau cu tot dinadinsul sa stiu daca acest preot are dreptul sa-mi ceara bani (mentionez ca acolo nu plateste nimeni pt ca nu s-au stabilit taxe) si daca exista o lege in acest sens.Va multumesc mult.
Discuție Taxa radio-tv
Buna seara . As dori sa ma ajutati intr-o mica problema :

as dori sa stiu daca o persoana juridica este obligata la plata taxei radio-tv pentru sediul social...mai exact persoana juridica a fost instiintata de catre Radiodifuziunea Romana ca are de plata taxa tv in valoare de 1800 ron pe ultimii 3 ani. Multumesc.