avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Activitate lexucd

Activitate lexucd

Discuție Sesizare
Este oare normal ca un sef de ANAF [Editat - pe forum discutăm problema, nu persoana] sa aiba un ceas (HUBLOT) de aur (minim 28000 EURO) la mana???? Declarati sa de avere nu specifica asemenea lux dar specifica 50 de hectare de pamant categoria 1 ! CUM? din salariu de 10.000 EURO /an?????? Cine se autosezizeaza?????????? ca alte lucruri mai importate nu fac, cum ar fi traba lor. INTREBARE : Cate dosare de TVA au fost depuse si rezolvate in ultimele 6 luni la ANAF????????? CATE DINTRE DOSARELE REZOLVATE SUNT STRAINI??? Sunt mai importanti?????
Buna ziua,
Am o speta foarte ciudata:
Firma infintata din 8/2014 ca neplatitoare TVA , am obtinut ROI (neplatitor TVA) in februarie 2015, iar in martie 2015 am facut o plata anticipata de 30.000 eur unei fabrici din Cehia. In Mai am depus cerere de TVA pt depasire plafon de 65k eur. Am prmit raspuns de la MFinante pe 28 mai cum ca din data de 1 Iunie devin platitor de TVA iar pe siteul ANAF aparea tot in aceeasi zi ca mi-a fost anulat dreptul de a ma fi si eu in sfera TVA (capacitatea si intentia). La ANAF S3 mi-au spus niste doamne dragute "sa mai aplicati odata ;)" deoarece formularul era facut "de mantuiala" desi a fost facut foarte bine si corect. Mi-au specificat si ca eu administratorul firmei sunt inscris cu cazier fiscal pentru ca sunt asociat in alta firma care este cu activitate dar cu administrator si sediu suspendate. Adevarat este faptul ca eu nu pot lua legatura cu fosti asociati, dar acest lucru imi da automat din sistemul ANAF un "RISC MAXIM" si nu vrea nimeni sa ma indrume. Fabrica din Cehia asteapta sa livreze marfa si factura finala dar nu stiu daca o pot accepta in romania eu ca si firma find NEplatitor de TVA sau daca macar pot importa un sfert din marfa sa raman sub plafon sa o pot vinde si eu la randul meu. Macar m-as mai debloca putin financiar. Specific si ca am contracte mari in asteptare cu firme mari din Romania care nu lucreaza cu noi decat daca suntem platitori de TVA.
Va multumesc anticipat pt orice sugestie!