avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA admis si retras in aceeasi zi / marfa (30000 eur+) ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA admis si retras in aceeasi zi / marfa (30000 eur+) platita asteapta la fabrica

Buna ziua,
Am o speta foarte ciudata:
Firma infintata din 8/2014 ca neplatitoare TVA , am obtinut ROI (neplatitor TVA) in februarie 2015, iar in martie 2015 am facut o plata anticipata de 30.000 eur unei fabrici din Cehia. In Mai am depus cerere de TVA pt depasire plafon de 65k eur. Am prmit raspuns de la MFinante pe 28 mai cum ca din data de 1 Iunie devin platitor de TVA iar pe siteul ANAF aparea tot in aceeasi zi ca mi-a fost anulat dreptul de a ma fi si eu in sfera TVA (capacitatea si intentia). La ANAF S3 mi-au spus niste doamne dragute "sa mai aplicati odata ;)" deoarece formularul era facut "de mantuiala" desi a fost facut foarte bine si corect. Mi-au specificat si ca eu administratorul firmei sunt inscris cu cazier fiscal pentru ca sunt asociat in alta firma care este cu activitate dar cu administrator si sediu suspendate. Adevarat este faptul ca eu nu pot lua legatura cu fosti asociati, dar acest lucru imi da automat din sistemul ANAF un "RISC MAXIM" si nu vrea nimeni sa ma indrume. Fabrica din Cehia asteapta sa livreze marfa si factura finala dar nu stiu daca o pot accepta in romania eu ca si firma find NEplatitor de TVA sau daca macar pot importa un sfert din marfa sa raman sub plafon sa o pot vinde si eu la randul meu. Macar m-as mai debloca putin financiar. Specific si ca am contracte mari in asteptare cu firme mari din Romania care nu lucreaza cu noi decat daca suntem platitori de TVA.
Va multumesc anticipat pt orice sugestie!
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 17:00, 24 Iunie 2015
Alta firma cu asociati fara cazier
Alta solutie nu exista din pacate
V-au dat cod de tva( ca e obligatoriu) si vi l-au anulat in aceiasi zi
Adica nu deduceti TVA pt achizitii dar colectati tva la vanzare. Iar clientii nu au drept de deucere al tva ului...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema inregistrare ca platitor de tva ciprian01 ciprian01 Va salut. Am infiintat in iunie o microintreprindere SRL si, pentru a ma inregistra ca platitor de TVA, a trebuit sa depun o cerere, impreuna cu o serie de ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva la devenire plator tva, in conditiile in care codul tva este anulat din oficiu ramo1305 ramo1305 Buna ziua, doresc sa va cer ajutorul cu un raspuns pentru urmatoarea situatie : SC neplatitaore de TVA achizitioneaza un autoturism din Belgia. Inainte de ... (vezi toată discuția)
Tva-ul la factirile de prestari servicii ady880821 ady880821 am o firma neplatitoare de tva si lucrez in exploatare forestiera,am luat o prestare de servicii ca sa le scot 100 mc de de lemne din padure.a trebuit sa le ... (vezi toată discuția)