avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva-ul la factirile de prestari servicii
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva-ul la factirile de prestari servicii

am o firma neplatitoare de tva si lucrez in exploatare forestiera,am luat o prestare de servicii ca sa le scot 100 mc de de lemne din padure.a trebuit sa le tai factura pe 4500 ron din care 700 tva si 3800 banii mei. ocolu silvic mia dat banii astia pentru consum adica motorina,benzina,ulei,lante la drujbe si pile.eu cand leam cumparat am platit odata tva-ul pt ele mai dau si cei 700 ron?
Ultima modificare: Marți, 31 August 2010
ady880821, utilizator
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 16:28, 31 August 2010
Daca inca sunteti neplatitor de TVA (n-ati depasit pragul de 35000 EUR/an sau n-ati optat pt platitor), nu trebuie sa facturati cu TVA si nici nu deduceti TVA pt achizitii.
Anulati factura (cereti originalul) si re-emiteti-o corect.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare livrare catre franta de ii neplatitoare de tva criandra criandra sunt I.I neplatitor tva la norma de venit- produc mobila.Recent am avut o comanda de la un client(doctor- deci neplatitor tva) pt franta. Nu am experienta ... (vezi toată discuția)
Avantaje si dezavantaje platitor tva fcostea fcostea Buna ziua, Ma puteti ajuta, va rog cu un raspuns in legatura cu plata/neplata TVA? Ma intereseaza care sunt avantajele si dezvantajele pentru o firma ... (vezi toată discuția)
Pfa neplatitor tva aduxx aduxx este adevarat ca un pfa neplatitor de tva nu poate sa scada cheltuieli din venit..nu poate deconta nimic? sau (sper) am fost doar prost informat?.....nu de ... (vezi toată discuția)