avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Activitate acatalin43

Activitate acatalin43

va rog sa.mi spuneti in daca raspunsul care o sa mi.l dati o sa ramana valabil si pentru tranzactiile urmatoare indiferent de cifra de afaceri , in conditiile in care la toate tranzactiile vor fi aceleasi , cumparam apartamente 'anii 80 " , fara tva , si il revindem imediat (o luna-doua)
Buna seara va rog sa ma ajutati cu o problema.
Am infiintat un SRL in urma cu aproximativ 2 luni , cu o obiect principal "Cumpararea si vanzarea de bunuri imobiliare proprii" , de regula achizitionam apartamente construite prin " anii 80 " , de la executori silite (deci fara tva) , in vederea obtinerii unui profit . In momentul de fata nu suntem platitor TVA .
Cand vom atinge plafonul de 65000 Euro si ne vom inscrie ca si platitori de TVA , la vanzarea unui apartament construit in ' anii 80" dar cumparat de noi cu o luna in urma inaintea vanzarii (il cumparam august-il revindem septembrie) cumparat fara tva , vom plati tva la vanzare sau nu? , in conditiile in care apartamentele vechi sunt scutite tva.
Rog f mult un raspuns urgent nu vreau sa comit vreo greseala fatala !
Nu exista probe domnu avocat doar acel ajutor cu motostivuitor si fila cec care a contrasemnato el pe verso si ma asigurat ca nu am nici o problema eu personal , dar chiar si asa eu daca am dat fila cu buna credinta fara sa stiu ce intentii are el si fara sa dovedeasca nimeni ca am stiut despre inselaciunile care vrea sa le faca , iar apoi au fost 3 transporturi doar la unul dintre ele au ramas fara file cec deoarece era inchis la banca transportul ajunsese pe la 6 seara, nu a fost un om decisiv in realizarea acestor inselaciuni deoarece daca nu il ajutam Ramanea soferul cu livrarea peste noapte sa poata sa ridice inculpatul inca un rand de file cec de la banca , deci nu am contribuit decisiv , daca se poate spune asa !
poi am primit rechizitoriul doar cu presupuneri ! Adica ceva de genul " cu siguranta inculpatul a vandut marfa respectiva " Au fost si foarte multe termene la care s.au audiat martori si am depus inscrisuri precum ca firma nu avea nici un fel de datorie la momentul cesiunii , nu exista nimic cert impotriva mea decat presupuneri !! Pe asa ceva nu poate sa mearga un om in inchisoare . Am si avocat , mi.as mai lua inca 3 daca e nevoie , raspunsul avocatului la hotararea instantei de fond a fost " Judecatorul crede ca ai facut" . Se poate asa ceva in 2015 ? Adica daca crezi bagi omul in puscarie ? in rechizitoriu scrie ca nu am antecedente penale , iar in minuta judecatoriei scrie cu antecedente ! Nu stiu ce se intampla , cred ca sunt o victima de asta ma adresez aici ! Partea vatamata am inteles ca ar avea un frate la SRI , mai mult ca sigur sunt o victima va rog ajutatima !!

Inca un lucru care iar cred ca e ceva putred la mijloc ! Cand intervine prescriptia pentru complicitate la inselaciune ? Fapta a fost savarsita in 2009 , plangerea penala in acelasi an ! Avocatul meu spune ca se prescrie in 5 ani daca nu s.a facut plangere in acest interval de timp . Dar dupa articolul care l.am citit eu nu apare nici un "doar"
Prescriptia raspunderii penale : 5 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de un an, dar care nu depăşeşte 5 ani;
(2) Termenele prevăzute în prezentul articol încep să curgă de la data săvârşirii infracţiunii. În cazul infracţiunilor continue termenul curge de la data încetării acţiunii sau inacţiunii, în cazul infracţiunilor continuate, de la data săvârşirii ultimei acţiuni sau inacţiuni, iar în cazul infracţiunilor de obicei, de la data săvârşirii ultimului act.

Detalii: [ link extern ]

SPUNETI.MI VA ROG POT SA SCAP LA CURTEA DE APEL PE MOTIV CA S>A PRESCRIS?
Buna ziua am sa incerc sa descriu cat mai pe scurt , am fost administratorul unei societati vreme de cativa ani pana cand am renuntat la afaceri datorita greutatilor si am vandut firma unei persoane de" buna credinta " crezand eu la acea vreme. Mentionez ca dupa ce am cesionat firma persoana respectiva s.a apucat de achizitionat marfa cu file cec firma fiind credibila , cu profit , si fara datorii la stat. Intr.o buna zi ma sunat sa ma intrebe daca nu mi.a mai ramas vreo fila cec de pe vremea cand eram administrator deoarece el gresise fila si livrarea era deja facuta fiind inchis la banca pe la acea ora , la care am raspuns ca mai am una dar e semnata de mine si m.a asigurat ca nu e nici o problema ca o contrasemneaza el pe verso , si sa il ajut cu un motostivuitor. zis si facut am facut tot ceea ce ma rugat , cand se intampla asta el era deja la al 2-lea transport de acest gen , si a mai urmat si al 3-lea (la primul si al 3-lea nu am avut absolut nici o implicare) adica la 3 randuri de marfa cu valoare undeva la 18 mii euro per transport. Bineinteles a urmat termenul de plata la care banca a raspuns negativ deoarece nu avea nici un leut in banca , a urmat plangere penala impotriva aman-durora , la care plangerea catre persoana mea a fost foslutionata cu NUP , inculpatul a fost condamnat la 6 ani inchisoare dupa VCP . In cele din urma partea vatamata a depus plangere impotriva rezolutiei de neiceperea urmariri penala iar acum am primit sentinta instantei de fond pentru complicitate la inselaciune dupa NCP adica 4 si 6 luni inchisoare cu executare ! Ce pot face eu la recurs pentru a nu sta la inchisoare nevinovat? Mentionez ca nu am antecedente penale , am depus la instanta adeverinta de la anaf ca in momentul cesiunii nu aveam nici un fel de datorie la stat si nici la furnizori , nici un fel de martor nu a declarat nimic despre mine (cu exceptia partii vatamate cu care nu am luat niciodata nici un fel de legatura ) nu exista nici un fel de proba impotriva mea drept dovada sta acea Neinceperea Urmaririi Penale din timpul cercetarilor si nu a mai aparut nici un fel de proba noua la dosar ? Poate intoarce Curtea de apel o astfel de condamnare? Va rog da.ti.mi un sfat bun. Eu am mers pe achitare acum ca vad justitia asta nedreapta as face impacare cu partea vatamata numai sa scap dar de unde sa scot atatia amar de bani ? (45 mii euro) eu am doar 10 mii euro amarati pe care nu i.as da atata timp cat nu am luat nici un leut din marfa partii vatamate , sunt absolut nevinovat dar decat 4 ani jumate la inchisoare as plati chiar si asa sfatuitima va rog urgent sa merg in continuare pe achitare sperand ca se va face dreptate la Curtea de Apel ?