avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA SRL tranzactii imobiliare scutite de TVA?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

SRL tranzactii imobiliare scutite de TVA?

Buna seara va rog sa ma ajutati cu o problema.
Am infiintat un SRL in urma cu aproximativ 2 luni , cu o obiect principal "Cumpararea si vanzarea de bunuri imobiliare proprii" , de regula achizitionam apartamente construite prin " anii 80 " , de la executori silite (deci fara tva) , in vederea obtinerii unui profit . In momentul de fata nu suntem platitor TVA .
Cand vom atinge plafonul de 65000 Euro si ne vom inscrie ca si platitori de TVA , la vanzarea unui apartament construit in ' anii 80" dar cumparat de noi cu o luna in urma inaintea vanzarii (il cumparam august-il revindem septembrie) cumparat fara tva , vom plati tva la vanzare sau nu? , in conditiile in care apartamentele vechi sunt scutite tva.
Rog f mult un raspuns urgent nu vreau sa comit vreo greseala fatala !
Cel mai recent răspuns: acatalin43 , utilizator 22:46, 14 August 2015
va rog sa.mi spuneti in daca raspunsul care o sa mi.l dati o sa ramana valabil si pentru tranzactiile urmatoare indiferent de cifra de afaceri , in conditiile in care la toate tranzactiile vor fi aceleasi , cumparam apartamente 'anii 80 " , fara tva , si il revindem imediat (o luna-doua)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva in urma vanzarii a doua locuinte pemu0000 pemu0000 In situatia in care am vandut o casa noua construita de mine in urma cu 6 luni si acum vreau sa vand un apartament vechi (1981 construit) cumparat prin ... (vezi toată discuția)
Diminuare impozit pe profit Markus77 Markus77 cum poate diminua un S.R.L. impozitul pe profit in urma unei tranzactii imobiliare? doar reinvestind ? poate reinvesti in orice? mentionez ca in urma ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie intracomunitara utilaj si materie prima valervalentin valervalentin Buna ziua, In cazul in care doresc sa infiintez o \"Intreprindere individuala\" si sa achizitionez, la inceput de activitate, un utilaj-cart din UE, de nou, ... (vezi toată discuția)