avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Activitate Mihai7777

Activitate Mihai7777

Răspuns la discuția Reabilitare de drept
multumesc
cred ca vechiul cod ma avantajeaza daca pot spune asta
sentinta suna asa:

.Condamnă pe inculpatul ********* la o pedeapsă de 3 (trei) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată, prevăzută de art. 215 alin. 1 , 2, 3 şi 4 Cod penal, cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod penal şi art. 3201 alin. 7 Cod procedură penală (faptă din perioada noiembrie 2003 – ianuarie 2004). În temeiul art. 81 Cod penal, dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei, pe durata unui termen de încercare de 5 (cinci) ani, stabilit în condiţiile art. 82 Cod penal. Aplică inculpatului Sîrghi Mihai pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64 lit. a teza a-II-a şi lit. b Cod penal, iar în temeiul art. 71 alin. 5 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei accesorii, pe durata termenului de încercare de 5 (cinci) ani
. PROCES-VERBAL În temeiul art. 359 Cod de procedură penală, atrage atenţia inculpatului Sîrghi Mihai asupra consecinţelor prevăzute de art. 83 Cod penal, în cazul săvârşirii, cu intenţie, în interiorul termenului de încercare, a unei alte infracţiuni.

pe cazier apare ca definitiva la data 29/05/2012 dar pe o copie de la arhiva figureaza martie 2013 definitiva(dupa un recurs din cate imi aduc aminte)
Buna ziua
Condamnat in 2013 (sentinta definitiva) la 3 ani inchisoare cu suspendare si 5 ani termen de incercare vreau sa stiu cand intervine reabilitarea de drept.
Reabilitarea se face dupa noul sau vechiul cod penal?
Buna ziua tuturor!
In 2012 am fost condamnat la 3 ani inchisoare cu suspendare si 5 ani termen de incercare.Sentinta a ramas definitiva 15/03/2013.
Cand se implineste termenul de reabilitare(de drept sau judecatoreasca)????
In cazul neplatii cheltuielilor de judecata sau a altor sume cu titlu de impunere -confiscare reabilitarea e posibila?

Multumesc anticipat
Copilul nascut in Italia de parinti Romani intra sub incidenta legii Italiene(daca sunteti rezidenti cu acte in regula) si va primi alocatie sau Assegno per il Nucleo Familiare daca unul din parinti lucreaza cu acte in regula in Italia.
Pentru a beneficia de alocatie in Romania trebuie sa obtineti de la consulatul Roman in italia certiificatul de nastere romanesc,dupa care in tara sa ii stabiliti o rezidenta copilului si abia apoi faceti cerere pentru alocatie.