avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... drepturile copiilor nascuti in italia
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

drepturile copiilor nascuti in italia

buna.. ma numesc Daiana sunt in Italia si am 17 ani .... peste doua luni trebuie sa nasc si nu implinesc 18 ani .. vreau sa stiu daca copilul poate lua alocatie si prima pt nastere
Cel mai recent răspuns: Mihai7777 , utilizator 17:54, 25 Iunie 2015
Copilul nascut in Italia de parinti Romani intra sub incidenta legii Italiene(daca sunteti rezidenti cu acte in regula) si va primi alocatie sau Assegno per il Nucleo Familiare daca unul din parinti lucreaza cu acte in regula in Italia.
Pentru a beneficia de alocatie in Romania trebuie sa obtineti de la consulatul Roman in italia certiificatul de nastere romanesc,dupa care in tara sa ii stabiliti o rezidenta copilului si abia apoi faceti cerere pentru alocatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Assegni al nucleo familiare elenaionel elenaionel de 2 ani ma chinui sa obtin assegni al nucleo familiare, imi tot spun ca nu am dosarul complet acum mi.au intrerupt si alocatia copiilor din romania ,ce acte ... (vezi toată discuția)
Alocatii europene auras1081 auras1081 eu lucrez in italia cu acte in regula . am nascut un copil aici si as vrea sa stiu daca beneficiez de arseniu familiar pot beneficia si de alocatia europeana ... (vezi toată discuția)
Alocatie de stat andreea_bilan andreea_bilan Buna ziua.Am un baietel in varsta de 2ani si 10 luni,nascut in Italia.La sfarsitul acestui an vrem sa ne intoarcem in Romania.Intrebarea mea este,pot beneficia ... (vezi toată discuția)