buna.. ma numesc Daiana sunt in Italia si am 17 ani .... peste doua luni trebuie sa nasc si nu implinesc 18 ani .. vreau sa stiu daca copilul poate lua alocatie si prima pt nastere
Copilul nascut in Italia de parinti Romani intra sub incidenta legii Italiene(daca sunteti rezidenti cu acte in regula) si va primi alocatie sau Assegno per il Nucleo Familiare daca unul din parinti lucreaza cu acte in regula in Italia.
Pentru a beneficia de alocatie in Romania trebuie sa obtineti de la consulatul Roman in italia certiificatul de nastere romanesc,dupa care in tara sa ii stabiliti o rezidenta copilului si abia apoi faceti cerere pentru alocatie.
Alocatii europene
auras1081
eu lucrez in italia cu acte in regula . am nascut un copil aici si as vrea sa stiu daca beneficiez de arseniu familiar pot beneficia si de alocatia europeana ... (vezi toată discuția)
Alocatie de stat
andreea_bilan
Buna ziua.Am un baietel in varsta de 2ani si 10 luni,nascut in Italia.La sfarsitul acestui an vrem sa ne intoarcem in Romania.Intrebarea mea este,pot beneficia ... (vezi toată discuția)