avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatii europene
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatii europene

eu lucrez in italia cu acte in regula . am nascut un copil aici si as vrea sa stiu daca beneficiez de arseniu familiar pot beneficia si de alocatia europeana pentru copil. va multumesc
Cel mai recent răspuns: magdutza2010 , utilizator 00:35, 13 Februarie 2010
nu stiu ce este arseniu familiar:((.. arseniu e un element chimic din tabloul lui mendelev...
in privinta alocatiei pentru copil, va pot spune ca puteti beneficia de alocatia data copilului de statul italian daca dvs, la data nasterii lui aveati si inca aveti domiciliul stabilt acolo oficial..
multa bafta!
avocatPetre
nu stiu ce este arseniu familiar:((.. arseniu e un element chimic din tabloul lui mendelev...
" Assegno familiare" este echivalentul alocatiei de stat in Italia (sunt multi romani stabiliti in Italia ce folosesc cuv. "arseniu" in loc de ASSEGNO care inseamna alocatie sau cec:D).
In ceea ce priveste problema dvs,daca sunteti stabilita cu forme legale in Italia (asta implicand un contract de munca si rezidenta),puteti beneficia de "assegno familiare".Din cate stiu trebuie intocmit "stato di famiglia" (din care va reiesi numarul de persoane ce locuiti in casa),stiu ca va sunt necesare actele dvs si ale sotului de stare civila si de identitate apostilate,traduse si legalizate si actele copilului.Doar cei de la Primaria ("Comune") localitatii pe raza careia aveti rezidenta va pot indruma cu exactitate asupra tuturor actelor necesare si a formalitatilor.Daca la nasterea copilului aveati un contract de munca,atunci veti putea beneficia de "assegno familiare" retroactiv.:P
Multa bafta si va tin pumnii!:dance3:
magdutza2010

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

drepturile copiilor nascuti in italia daianadura daianadura buna.. ma numesc Daiana sunt in Italia si am 17 ani .... peste doua luni trebuie sa nasc si nu implinesc 18 ani .. vreau sa stiu daca copilul poate lua ... (vezi toată discuția)
Assegni al nucleo familiare elenaionel elenaionel de 2 ani ma chinui sa obtin assegni al nucleo familiare, imi tot spun ca nu am dosarul complet acum mi.au intrerupt si alocatia copiilor din romania ,ce acte ... (vezi toată discuția)
Cum obtin o semnatura din partea tatalui copiilor mei pentru alocatie in italia? marsala00 marsala00 Bunaseara! Am o intrebare ptr orice avocat este disponibil sami raspunda: Am 2 copii,sunt divortata de tatal copiilor. Copii sunt cu mine, traiesc impreuna ... (vezi toată discuția)