avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Assegni al nucleo familiare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Assegni al nucleo familiare

de 2 ani ma chinui sa obtin assegni al nucleo familiare, imi tot spun ca nu am dosarul complet acum mi.au intrerupt si alocatia copiilor din romania ,ce acte trebuiesc la acest dosar si daca se da cumva retroactiv pe ultimi doi ani de cand sotul munceste cu acte in regula multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Spiridula , utilizator 17:27, 13 Iulie 2018
in italia, banuiesc?!
da in italia
Bună ziua,
Și eu sunt într-o situație asemănătoare:
-eu sunt stabilit în Italia cu acte în regulă
-sunt divorțat iar copilul a fost încredințat mamei prin sentință definitivă mamei în procent de 100%
-domiciliul copilului este în România, cu mama lui.
În condițiile astea, eu pot primi „assegno familiare”?
Bună ziua va rog mult dacă poate cineva sa ma ajute cu un sfat.Fetita e născută în iulie 2016 în Italia. Eu am luat șomaj de acolo începând cu Oct.2016. Nu am știut ca pot face cerere de assegno familiare și soțul care nu are rezidență în Italia a dispus pt.alocatie în tara.Acum am aflat de assegno,am întrerupt alocatia în tara și vreau sa depun în Italia. Credeți ca pot primi retroactiv din 2016 ceva? Sau trebuie sa dau statului roman alocatia înapoi pt a putea primi din Italia?!! Mulțumesc mult!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

drepturile copiilor nascuti in italia daianadura daianadura buna.. ma numesc Daiana sunt in Italia si am 17 ani .... peste doua luni trebuie sa nasc si nu implinesc 18 ani .. vreau sa stiu daca copilul poate lua ... (vezi toată discuția)
Alocatii europene auras1081 auras1081 eu lucrez in italia cu acte in regula . am nascut un copil aici si as vrea sa stiu daca beneficiez de arseniu familiar pot beneficia si de alocatia europeana ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la „assegno al nucleo familiare” dacă sunt divorțat, copilul e domiciliat în ro și încredințat mamei 100%? alisandru alisandru bună, eu sunt - rezident în Italia - divorțat, cu un copil - copilul are domiciliul în România - creșterea copilului i-a fost încredințată mamei ... (vezi toată discuția)