parerea mea este ca tocmai din cauza ca CNCD-ul nu-si face treaba cu prisosinta, de aceea sunt atat de multe cazuri de discriminare, pentru ca nu exista repercusiuni!
Pana cand?
Interesant ce spuneti, cum ca acest Colegiu Director este decazut din dreptul de a mai emite o hotarare, dupa trecerea celor 90 de zile. Care este baza legala pentru aceasta decadere, va rog?
Am o speta personala cu CNCD-ul. Astept de mai bine de 5 luni o decizie care cica s-ar fi luat, dar nu mi se comunica nimic - din lipsa de personal, timp, etc. - si nu stiu cum sa-i fac sa-mi comunice ceva formal!
Daca ce imi comunica nu imi place - pot contesta in contencios la o instanta adevarata; pana atunci, nu stiu daca sa merg in instanta direct, fara decizie a CNCD, pentru ca imi este ca atunci cand instanta va cita obligatoriu CNCD-ul, acest CNCD va veni cu decizia lor necomunicata mie si neatacata, nedefinitiva, si ca urmare, posibil impediment impotriva cauzei mele.
Va multumesc
Buna ziua,
In 22 mai 2015 mi s-a inregistrat o petitie la C.N.C.D. Dosarul nr. zzz /2015.
La 1 sep 2015 a avut loc si audierea mea in cadrul dosarului respectiv.
Desi au trecut atatea zile nu mi s-a comunicat nici o decizie.
Pe la inceputul lui decembrie am fost la C.N.C.D. si le-am cerut sa imi spuna care este stadiul dosarului. Mi s-a spus ca s-a luat o decizie, nr yyy din nov 2015, insa sa astept ca imi va fi comunicata dupa ce va fi motivata.
Pana astazi nu am primit nici o comunicare – fapt care ma deranjeaza avand in vedere ca vreau sa contest decizia CNCD (despre care mi s-a spus ca s-a decis ca nu exista discriminare) la tribunal. Insa pentru ca nu mi se comunica formal nimic, nu am ce contesta.
Banuiesc ca trag de timp pentru a se prescrie anumite termene (gen aplicarea sanctiunilor etc.) sau ca nu stiu cum sa motiveze temeinic decizia luata.
Exista vreun mod in care pot trage CNCD la raspundere pentru ca nu comunica decizia, sau pentru ca nu iau o decizie, sau pentru ca nu isi fac treaba?
Astept cu mare interes ajutorul dvs.
alexdescro
Buna ziua,
a venit in sfarsit si motivarea instantei. Care zice in partile sale esentiale asa:
pct. (1): Constatand ca petentul a parcat autovehiculul, lasand aprox 80 cm liberi (fata de minimul de 1 m prevazut de lege) pe trotuar pentru pietoni, instanta retine ca fapta acestuia are un pericol social minim, nepunand in pericol traficul si pietonii in zona, etc.... In aceste conditii, instanta va admite in parte cererea si va dispune inlocuirea amenzii de 320 lei cu sanctiunea avertismentului.
Intrebarea mea pt pct. 1: inlocuirea amenzii cu avertismentul inseamna ca pot merge acolo unde am platit amenda (doar jumatate din ea in cele 48 ore, adica 160 lei) si imi pot cere banii inapoi???
pct. (2): Cu privire la anularea dispozitiei de ridicare, instanta retine ca prin decizia 9/2015 a ICCJ s-a stabilit ca procedura de aplicare a masurii tehnico-adminitsrative de ridicare a vehiculelor stationate neregulamentar nu poate fi reglementata prin hotarari ale consiliilor locale. Prin urmare [...] dispozitia de ridicare este lovita de nulitate. Pentru aceste motive , instanta [...] va dispune anularea dispozitiei de ridicare.
Pe de alta parte, avand in vedere ca la momentul emiterii dispozitiei de ridicare aceasta se intemeia pe o hot. de consiliu local legala, instanta retine ca nu sunt indeplinite, in cauza, conditiile raspunderii civile delictuale. Astfel, fapta intimatei de a emite dispozitia de ridicare in baza unei hot. de cons. local cu aparentza de legalitate la acel moment, nu constituie o fapta ilicita, pentru a atrage raspunderea acesteia conform prev. art. 1357 si urm. C. Civ. Pentru aceste motive, instanta va [subinteleg ca -respinge- pentru ca lipseste acest cuvant] capatul de cerere privind obligarea intimatei la repararea prejudiciului material in cuantum de 677.32 lei.
Intrebarile mele pt. pct. 2: emiterea unei dispozitii de ridicare anulate in instanta care imi produce pagube materiale nu este o fapta ilicita?! Atunci cum imi mai pot recupera paguba? Exista vreo cale? Sa fac apel? Ce pot argumenta? Si cui sau impotriva cui?
Va multumesc pentru ajutor
AlexD
nu am facut inca apel!
Inteleg ca pot face apel in 30 de zile de la comunicare. Insa poate gresesc numarand 30 de zile de la data de 15 iunie 2015 (data pronuntarii)!!?
Am fost ieri, 29 iun 2015, la judecatoria sector 6 si mi-au spus ca inca nu este redactata hotararea sau motivarea (care ma intereseaza pe mine) - sincer, eu nu stiu care este diferenta intre acestea doua.
De cand curge termenul de 30 de zile pentru apel? De la data pronuntarii (15 iunie 2015) sau de la o data ulterioara, care reprezinta data comunicarii?
va multumesc inca o data foarte mult pentru ajutor
Am scris exact ca mai jos:
PLÂNGERE
Împotriva procesului-verbal seria P nr. xxx din data de rrr (in anexa), încheiat de agentul constatator www , din cadrul Directiei Generale de Politie Locala Sector 6, prin care vă solicit:
În principal:
1) anularea procesului verbal sus-menţionat şi, pe cale de consecinţă anularea măsurii de sancţionare a subsemnatului cu 4 puncte-amendă, în valoare de 320 lei, şi cu 3 puncte de penalizare şi restituirea sumei de 160 lei achitată cu titlu de amendă către bugetul local;
2) anularea Dispozitiei de ridicare si obligarea Directiei Generale de Politie Locala Sector 6 la repararea prejudiciului material in suma de 677,32 lei cu titlu de despagubiri civile pentru daune materiale, actualizata cu rata inflatiei, prejudiciu cauzat prin emiterea nelegala a Dispoziţiei de ridicare a autoturismului, cu nerespectarea reglementărilor incidente în aceasta materie.
În subsidiar, înlocuirea sancţiunii aplicate subsemnatului cu măsura avertismentului.
====
Dupa care am expus pe larg etc.
Este ceva eronat in modalitatea prin care am cerut restituirea banilor?!
Multumesc
multumesc
Atunci astept motivarea.
nu am vazut motivarea instantei.
nu am avocat si nu ma prezint la proces. fac totul de acasa.
pe site vad asa: "Soluție pe scurt: Admite în parte cererea. Dispune înlocuirea amenzii contravenţionale în cuantum de 320 lei aplicată prin procesul-verbal seria z nr. xxxx cu sancţiunea avertismentului. Dispune anularea dispoziţiei de ridicare seria z nr. rrrr . Respinge în rest cererea, ca neîntemeiată. Cu apel în 30 de zile de la comunicare, apel care se depune la Judecătoria.."
Dupa ce am vazut ce scrie mai sus, am verificat temeiul meu, respectiv 998-999 cod civil si am vazut ca sunt din vechiul cod civil. De aici am dedus singur ca aceasta ar fi cauza respingerii cererii ca neintemeiata. Gresesc sa deduc astfel?
Mentionez ca am depus la dosar copii dupa toate chitantele cu respectivele cheltuieli si am explicat cum au aparut toate aceste cheltuieli.
Prin posta nu am primit inca nimic.
Va multumesc
Buna ziua,
Am pe rol un proces in care am castigat si totusi nu am castigat.
Am obtinut anularea procesului-verbal de contraventie si anularea procesului verbal de ridicare a autovehiculului, insa cererea de a mi se restitui banii mi-a fost respinsa ca fiind neintemeiata datorita faptului ca am facut o greseala (pe care mi-o asum) si anume, am cerut restituirea banilor in temeiul art.998-999 Cod Civil (cel vechi, nestiind ca nu mai este valabil).
Intrebare: mai pot face ceva? mai am pana la 12 iul 2015 posibilitatea sa fac apel!
Pot face apel in care sa explic instantei ca nu am stiut ca trebuia sa cer banii in baza art. 1357 din noul cod civil care inlocuieste art. 998-999 invocate de mine in prima instanta?
Va multumesc!
Alexandru D.