1.CNCD a retinut ca nu pot fi sanctionata( am folosit termenul de "tiganca" in sala de clasa!) cu amenda intrucat s-a depasit termenul de 6 luni de la producerea faptei (conform art. 13 alin. 1 din OG nr.2/2002). Totusi, Colegiul Director aplica sanctiunea avertismentului, conform dispozitiilor OG nr.2/200, pentru aceeasi fapta.
Este legala aceasta hotarare?
2. CNCD a trimis o echipa de investigare care mi-a spus atunci ca ei nu lucreaza cu declaratii ale minorilor. Atunci, cum s-a stabilit vinovatia mea? In baza caror declaratii de martor? Declaratiile copiilor au fost luate, in absenta parintilor sau a tutorilor legali, de catre conducerea scolii la acea vreme. Este corecta aceasta procedura?
Va multumesc,
CU RESPECT
1. Hotărârea Colegiului director de solutionare a unei sesizări se adopta în termen de 90 de
zile de la data sesizării. Colegiul director al Consiliului dispune măsurile specifice constatării existentei discriminarii, cu citarea obligatorie a părtilor. Citarea se poate face prin orice mijloc care asigura confirmarea primirii. Neprezentarea părtilor nu impiedica solutionarea sesizării.
2. Hotărârea Colegiului director poate fi atacată la instanta de contencios administrativ,
potrivit legii.
Plangerea a fost depusa de mama unei eleve,minore, de etnie rroma. Plangerea a fost inregistrata in data de 24.11.2012, hotararea este din data de 25. 07.2013, iar eu am primit-o in data de 02.10.2013( data postei).
Am fost agresata verbal si fizic, intr-un mediu public, cu copii minori, de eleva iar apoi, hartuita luni intregi, de aceasta familie. Hotararea Consiliului Director mi se pare destul de subiectiva, trecand cu vederea faptele reclamantelor.
Am depus plangere in contencios administrativ si primul termen este joi, 31 01 3013. Nu-mi permit un avocat si imi este frica de CNCD. As dori sa ma sprijiniti cu niste sfaturi legate de legislatie. Am citit cate ceva, dar tot o nebuloasa e in capul meu. Multumesc pentru intelegere.
Invocati textul de lege mentionat de mine mai sus ... Hotărârea Colegiului director de solutionare a unei sesizări se adopta în termen de 90 de zile de la data sesizării.
Prin urmare, daca s-a depasit acest termen, Colegiul director este decazut din dreptul de a mai emite o hotarare.