avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Sanctiune CNCD
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Sanctiune CNCD

1.CNCD a retinut ca nu pot fi sanctionata( am folosit termenul de "tiganca" in sala de clasa!) cu amenda intrucat s-a depasit termenul de 6 luni de la producerea faptei (conform art. 13 alin. 1 din OG nr.2/2002). Totusi, Colegiul Director aplica sanctiunea avertismentului, conform dispozitiilor OG nr.2/200, pentru aceeasi fapta.
Este legala aceasta hotarare?
2. CNCD a trimis o echipa de investigare care mi-a spus atunci ca ei nu lucreaza cu declaratii ale minorilor. Atunci, cum s-a stabilit vinovatia mea? In baza caror declaratii de martor? Declaratiile copiilor au fost luate, in absenta parintilor sau a tutorilor legali, de catre conducerea scolii la acea vreme. Este corecta aceasta procedura?
Va multumesc,
CU RESPECT
Cel mai recent răspuns: alexdescro , utilizator 22:55, 13 Ianuarie 2016
Interesant ce spuneti, cum ca acest Colegiu Director este decazut din dreptul de a mai emite o hotarare, dupa trecerea celor 90 de zile. Care este baza legala pentru aceasta decadere, va rog?

Am o speta personala cu CNCD-ul. Astept de mai bine de 5 luni o decizie care cica s-ar fi luat, dar nu mi se comunica nimic - din lipsa de personal, timp, etc. - si nu stiu cum sa-i fac sa-mi comunice ceva formal!

Daca ce imi comunica nu imi place - pot contesta in contencios la o instanta adevarata; pana atunci, nu stiu daca sa merg in instanta direct, fara decizie a CNCD, pentru ca imi este ca atunci cand instanta va cita obligatoriu CNCD-ul, acest CNCD va veni cu decizia lor necomunicata mie si neatacata, nedefinitiva, si ca urmare, posibil impediment impotriva cauzei mele.

Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. unde se poate ataca discriminarea? la instanta sau la cncd ? LuchianSeb LuchianSeb Buna seara. Sunt foarte nedumerit. Daca sunt discriminat cui trebuie sa ma adresez? Am dreptul de a ma adresa direct instantei pentru a fi constatata ... (vezi toată discuția)
Nu primesc raspuns la o petitie danaa1 danaa1 Am depus o petitie la o institutie a statului, au trecut peste 50 de zile, nu am primit raspuns. Se poate depune o plangere penala? Ce pot face in acest sens? (vezi toată discuția)
Cncd sexu sexu cine poate constata dacă anumite articole din lege sunt discriminatorii ? (vezi toată discuția)