1.CNCD a retinut ca nu pot fi sanctionata( am folosit termenul de "tiganca" in sala de clasa!) cu amenda intrucat s-a depasit termenul de 6 luni de la producerea faptei (conform art. 13 alin. 1 din OG nr.2/2002). Totusi, Colegiul Director aplica sanctiunea avertismentului, conform dispozitiilor OG nr.2/200, pentru aceeasi fapta.
Este legala aceasta hotarare?
2. CNCD a trimis o echipa de investigare care mi-a spus atunci ca ei nu lucreaza cu declaratii ale minorilor. Atunci, cum s-a stabilit vinovatia mea? In baza caror declaratii de martor? Declaratiile copiilor au fost luate, in absenta parintilor sau a tutorilor legali, de catre conducerea scolii la acea vreme. Este corecta aceasta procedura?
Va multumesc,
CU RESPECT
Interesant ce spuneti, cum ca acest Colegiu Director este decazut din dreptul de a mai emite o hotarare, dupa trecerea celor 90 de zile. Care este baza legala pentru aceasta decadere, va rog?
Am o speta personala cu CNCD-ul. Astept de mai bine de 5 luni o decizie care cica s-ar fi luat, dar nu mi se comunica nimic - din lipsa de personal, timp, etc. - si nu stiu cum sa-i fac sa-mi comunice ceva formal!
Daca ce imi comunica nu imi place - pot contesta in contencios la o instanta adevarata; pana atunci, nu stiu daca sa merg in instanta direct, fara decizie a CNCD, pentru ca imi este ca atunci cand instanta va cita obligatoriu CNCD-ul, acest CNCD va veni cu decizia lor necomunicata mie si neatacata, nedefinitiva, si ca urmare, posibil impediment impotriva cauzei mele.