avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Activitate miador

Activitate miador

Răspuns la discuția Intocmire stat de plata
OK! Multumesc.
Răspuns la discuția Pontaj
1. E corect, atata timp cat este inegal trecut in CIM
3. Suplimentar este ce depaseste peste 40ore din saptamana respectiva, dar totodata Codul muncii spune ca poti sa-i dai recuperare. Daca alegi 170 ore, categoric se modifica salariul negociat, si ii reiese mai mult.
4. I se cuvine salariul cu 3 ore mai putin. Daca e sa o iei asa....o sa-i difere de la luna la alta salariul brut, in functie de cate ore reies in luna.
Am salariat cu un contract de munca cu timp partial (3ore/zi) si cu activitate care variaza de la luna la luna.
Acest salariat are urmatoarele pontaje: in febr (40 ore), aprilie (30 ore) si mai (60 ore). In data de 31mai am facut un act aditional la CM prin care se modifica data platii (care era 30 ale lunii), si mentionez ca il platesc pentru cele 130 ore in data de 30 iunie 2015 si in data de 30 septembrie pentru alte 150 de ore pentru o alta activitate.
Intrebarea mea e daca in urma incheierii acest act aditional cu salariatul, care a fost de acord si l-a semnat, pot sa-i fac doar un stat de plata pe luna mai 2015 cu cele 130 ore si salariul cuvenit pt cele 130 ore, si in baza pontajelor din febr, apr si mai. In sept sa fac alt stat de plata pentru lunile in care urmeaza sa faca a doua activitate de 150 ore total.
PS: Contractul este intocmit cu tarif pe ora. Nu are salar fix, in functie de cate ore lucreaza, se face stat de plata. Am convenit cu salariatul sa-i fac plata la sfarsitul activitatii, tinand cont ca lucreaza cateva ore lunar si in mod inegal.