avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Pontaj
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Pontaj

Buna ziua
Am un angajat cu CIM norma intreaga,40 ore/saptamana, cu repartizarea inegala a timpului de lucru dupa programul Ma -9 ore,Mi -8 ore, J- 6 ore, V- 7 ore ,S- 10 ore,D-L –liber , salariu minim pe economie.
1. E corect acest program ?
2. In luna mai ca urmare acestui program, i-au iesit 10 ore in plus.Aceste 10 ore se considera ore suplimentare ?
3. Cum fac pontajul avand in vedere ca luna mai are 160 ore.Pontez 160 cu recuperare 10 ore sau 170 ore ?In ultimul caz (170 ore) nu se modifica salariul negociat?
4. In luna iulie am calculat orele si-i vor iesi cu 3 ore mai putin.Cum voi ponta in acest caz?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: miador , utilizator 20:50, 29 Iunie 2015
1. E corect, atata timp cat este inegal trecut in CIM
3. Suplimentar este ce depaseste peste 40ore din saptamana respectiva, dar totodata Codul muncii spune ca poti sa-i dai recuperare. Daca alegi 170 ore, categoric se modifica salariul negociat, si ii reiese mai mult.
4. I se cuvine salariul cu 3 ore mai putin. Daca e sa o iei asa....o sa-i difere de la luna la alta salariul brut, in functie de cate ore reies in luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pontaj ataela1 ataela1 Buna ziua Am un angajat cu CIM norma intreaga,40 ore/saptamana, cu repartizarea inegala a timpului de lucru dupa programul Ma -9 ore,Mi -8 ore, J- 6 ore, V- 7 ... (vezi toată discuția)
Pontaj cu problema Doina Elena Doina Elena La un supermarket s-a schimbat programul din 8 ore/zi, in 12ore/zi cu 24 h pauza (o zi da una nu). Statul de plata se face cu 8 ore/ zi, adica prezenta: 21 ... (vezi toată discuția)
Cim cu 8 ore program inegal dar in pontaj e cu 11 ore TothAster TothAster Buna ziua, daca avem facute CIM cu 8 ore program inegal specificat, dar cei care au acest CIM, lucreaza in bar-restaurant de tip fast food si lucreaza cate ... (vezi toată discuția)