Buna ziua
Am un angajat cu CIM norma intreaga,40 ore/saptamana, cu repartizarea inegala a timpului de lucru dupa programul Ma -9 ore,Mi -8 ore, J- 6 ore, V- 7 ore ,S- 10 ore,D-L –liber , salariu minim pe economie.
1. E corect acest program ?
2. In luna mai ca urmare acestui program, i-au iesit 10 ore in plus.Aceste 10 ore se considera ore suplimentare ?
3. Cum fac pontajul avand in vedere ca luna mai are 160 ore.Pontez 160 cu recuperare 10 ore sau 170 ore ?In ultimul caz (170 ore) nu se modifica salariul negociat?
4. In luna iulie am calculat orele si-i vor iesi cu 3 ore mai putin.Cum voi ponta in acest caz?
Multumesc
1. E corect, atata timp cat este inegal trecut in CIM
3. Suplimentar este ce depaseste peste 40ore din saptamana respectiva, dar totodata Codul muncii spune ca poti sa-i dai recuperare. Daca alegi 170 ore, categoric se modifica salariul negociat, si ii reiese mai mult.
4. I se cuvine salariul cu 3 ore mai putin. Daca e sa o iei asa....o sa-i difere de la luna la alta salariul brut, in functie de cate ore reies in luna.
Pontaj
ataela1
Buna ziua
Am un angajat cu CIM norma intreaga,40 ore/saptamana, cu repartizarea inegala a timpului de lucru dupa programul Ma -9 ore,Mi -8 ore, J- 6 ore, V- 7 ... (vezi toată discuția)