avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Activitate IoStudent

Activitate IoStudent

Buna ziua,

Stiti cumva ce s-a mai intamplat cu despagubirile cerute de proprietarii care au avut locuinte si teren pe locul unde acum este Delta Vacaresti?

Va multumesc!
Buna ziua,

M-am angajat de curand si am contract pe termen determinat (6 luni, urmand ca dupa cele 6 luni sa mi se prelungeasca contractul pe urmatoarele 6 luni). Intre timp am ramas insarcinata-inca nu am anuntat angajatorul. Imi puteti spune, va rog, daca anagajatorul "se hotaraste" ca nu are nevoie de o angajata insarcinata si ma concediaza (desigur, invocand alte motive), eu mai pot primi indemnizatia de crestere copil (cei 85% din salariu) ? Daca da, pe ce perioada?

Va multumesc pentru sfat!
Buna ziua,

Vreau sa revoc un antecontract incheiat prentru creditul prima casa. Motivul este acela ca pretul imobilului a fost mentionat in euro si nu in lei (abia cand am dus antecontractul la banca mi s-a spus ca trebuie neaparat trecut in lei). Stiti cumva ce presupune acest lucru? Care ar fi pasii de urmat? Trecere noului antecontract in cartea funciara inseamna ca este valid si netrecut inseamna ca nu este valabil? Cum ar trebui sa procedeze notarul in ceea ce priveste noul antecontract?

Multumesc
Buna seara,

Doresc sa achizitionez un apartament prin programul Prima Casa. Din motive de sanatate, proprietarul a imputernicit un prieten sa se ocupe de vinderea apartamentului pe care vreau sa-l achizitionez. Mentionez ca imputernicitul este destul de inaintat in varsta. Exista vreo regula pe care trebuie sa o am in vedere in ceea ce priveste procura pe care imputernicitul o are. Trebuie verificata intr-un mod mai special, dat fiind ca proprietarul apartamentului este o persoana de varsta inaintata? Ar trebui aceasta procura/imputernicire mentionata in antecontract? Va multumesc anticipat!