avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prima Casa - proprietarul a imputernicit pe cineva sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prima Casa - proprietarul a imputernicit pe cineva sa vanda apartamentul

Buna seara,

Doresc sa achizitionez un apartament prin programul Prima Casa. Din motive de sanatate, proprietarul a imputernicit un prieten sa se ocupe de vinderea apartamentului pe care vreau sa-l achizitionez. Mentionez ca imputernicitul este destul de inaintat in varsta. Exista vreo regula pe care trebuie sa o am in vedere in ceea ce priveste procura pe care imputernicitul o are. Trebuie verificata intr-un mod mai special, dat fiind ca proprietarul apartamentului este o persoana de varsta inaintata? Ar trebui aceasta procura/imputernicire mentionata in antecontract? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:58, 2 Aprilie 2016
Categoric notarul la intocmirea antecontractului va consemna existenta procurii
Atentie sporita daca exista unic proprietar,daca bunul imobil care urmeaza sa fie tranzactionat este lipsit de sarcini,daca nu exista debite fata de asociatia de proprietari care trebuie sa elibereze adeverinta obligatoriu necesara la intocmirea actelor notariale de tranzactionare bun imobil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare-cumpărare autovehicul salutări! am o situație destul de complicata. vreau sa vând ... Mihai Sia Mihai Sia Salutări! Am o situație destul de complicata. Vreau sa vând un autoturism categoria B dar nu dețin o împuternicire de la proprietar pentru a avea dreptul ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc .... mirusaby mirusaby Buna seara, va rog ajutati-ma urgent... -un apartament de la noi din asociatie s-a vandut de catre un executor judecatoresc la licitatie . Proprietarul nou ... (vezi toată discuția)
Am facut un antecontract la notar, iar intre timp vanzatorul a fost arestat preventiv yoniro84 yoniro84 Buna ziua!Am facut un antecontract la notar, pe data de 2 decembrie 2014 pentru un apartament. Antecontractul expira pe 2 februarie. Avansul a fost 20000 ron ... (vezi toată discuția)