Am depus o contestatie pentru 2 amenzi RATB si am primit acasa o instiintare din care reiese ca trebuie sa ma prezint pe 15 iunie 2017 la judecatorie pentru proces intre mine si RATB;Intrebarea mea este :Daca m am razgandit ma pot retrage sau sunt obligata sa ma prezint pe 15 iunie?Adica pot renunta la contestatie in stadiul acesta?Daca DA,exista consecinte?
Buna seara am nevoie si eu de o lamurire,in anul 2014 am vandut un apartament cu 2 camere mostenit de mine si fratele meu.Jumatate a fost al meu si jumatate al lui.L am vandut platind impozit la stat de 2 % dar am aflat recent ca conform ART. 771 d) în cazul finalizării succesiunii prin întocmirea încheierii finale după expirarea termenului de 2 ani, moștenitorii datorează impozitul de 1% prevăzut în art. 771 alin. (3) din Codul fiscal;....deci sa inteleg ca noi trebuia sa platim impozit doar 1 %? eu si fratele meu detineam apartamentul impreuna ..impozitul de 1 % se plateste pe persoana sau pe imobil? Multumesc!
Buna seara,sper ca cineva sa ma poate ajuta cu un sfat.Problema mea este urmatoarea: am aflat pe am propire pe pensia de urmas in valoare totala de 510 lei.Propirea fiind pentru 2 amenzi RATB din 2009.In primul rand amenzile nu se prescriu dupa 3 ani de zile daca nu am fost instiintata sau somata pana in 2017?In al doilea rand eu am pensia de urmas din 2002 iar in BAZA L 118/1990, L 189/2000 reiese ca toate persoanele cu decizii de pensionare au gratuitate{indiferent de pensii}.Din pensia de urmas de 510 mi s a oprit 200 lei.Am fost azi la banca si mi s au restituit banii,managerul spunandu mi ca mi se dau banii inapoi deoarece ar trebui sa iau in mana.net suma de cel putin 533 lei pentru a mi se putea pune propire...intrebarea mea este care e acea lege care confirma acest lucru?Deoarece desi mi au restituit banii cei de la banca problema nu este rezolvata.Managerul bancii mi a spus ca trebuie sa merg la ANAF de unde banca a primit decizia de propire sa rezolv.Intrebarea mea este cum rezolv acest lucru?Fac contestatie ?precizez ca eu am aflat abia pe 14.04.2017 de propire,cand am fost sa scot banii.Nu m a anuntat nimeni,nici cei de la banca nici cei de la ANAF.Iar din decizia pe care mi a arata o managerul bancii reiese ca propirea a fost initiata pe 17.03 2017.....Ce pot face in aceasta situatie?Va rog sa ma ajutati ca sunt disperat!! Multumesc #-o
Buna ziua sper sa ma ajute cineva cu un raspuns:sorry: am urmatoarea problema:am luat somaj 6 luni de zile,dupa absolvirea liceului,daca stiam in ce ma bag nu mai imi trebuia nici un somajX-(X-(X-( dupa un an si jumatate mi a venit o instiintare prin care trebuie sa inapoiez suma de 949 de lei pentru ca i am incasat necuvenit deoarece eram inscris la facultate.Ideea e ca eu cand am depus dosarul de somaj cei de la agentia ANOFM nu mi au spus decat ca daca ma angajez sa ii anunt.Ba cand am fost la viza m a cateva intrebat acel domn de acolo cu ce ma ocup si i am spus ca sunt student si a zis ;;Bine;;La cursuri nu m au mai chemat,m am inscris degeaba.Acum am primit o notificare prin care mi se comunica faptul de imi vor face propire pe pensia de urmas luna aceasta,singurul venit al meu,eu fiind student.Am vorbit acum vreo 2 luni cu avocatul meu si mi a spus sa stau linistit ca nu pot face propire pe pensia de urmas deoarece este un drept special.Din pacate avocatul meu e plecat in concediu si se intoarce abia in Septembrie.Intrebarea este:este legal sau ilegal,se poate face propire pe pensia de urmas?#-o#-o#-o#-o