buna ziua ...se tot vorbeste despre platirea impozitelor in tara care lucrii dar si in Romania ....dar eu tot nu inteleg si am decis sa va intreb pe voi poate ... nu ca as fi egoista ...ci doar ca nu mi se pare corect in situatia mea(sunt sigura ca nu as fi unica)!Nu avem nimic in Romania(nici pamant nici casa(dar suntem inscrisi la casa soacrei si vrem sa ne stergem si de acolo,vrem sa ne luam casa aici)),sunt plecata de aproape 4 ani in Franta.. eu nu lucru,am copii mici,am facut cale lunga si a fost greu dar ne-am zbatut si sotul sa instalat in contul lui aici!Mergem in Romania o singura daca pe an pe o perioada scurta de timp(maxim o luna)sau poate deloc,nu avem de gand sa ne intoarcem sa locuim in tara! avem aici asigurare medicala si o asigurare privata pe langa cea de stat,platim aici in rand cu francezii ...impozite,asigurari de toate felurile!in situatia mea suntem obligati sa platim si in Romania ???va rog lamuriti-ma ........... :( =D> :O MULTUMESC ANTICIPAT !!!!
anul trecut am fost in Romania si am facut o procura la notar romanesc si era valabila din 1 09 2014 pana in 1 09 2015 ...deci cred ca problemele mele sau rezolvat...ptr ca ma intorc inainte de septembrie ...chiar daca la plecare eram cu sotul anul trecut si am uitat (din pacate )procura in Romania la intoarcere o pot avea.
am doar copiile de la certificatele copiilor(ar fi o problema?).originalele sunt in Romania .da copii au pasapoarte electronice romanesti valabile pana in 2017. nu sotul este si el roman.iar eu cu buletinul am sa am probleme? multumesc :)
da am inteles..dar nu am primit raspuns la intrebarile mele....am si altele de rezolvat acasa(cum ar fi succesiuni si altele)...dar vroeam sa stiu ce sa fac in legatura cu procura ptr copii ...si ca sa merg in tara fara sot este nevoie de procura ptr a intra in tara ...sau doar ca sa pot iesi... multumesc oricum! :)
buna ziua.Ma numesc Ioana stau in Franta si trebuie sa merg in tara ptr ca in luna ianuarie mi-a expirat buletinul.as avea doua intrebari :ar fi probleme la granita daca ii expirat de 6 luni?am 2 copii unul de 3 ani si unul de 6 ani ..sotul nu poate pleca ptr ca lucra.ce pot face in legatura cu procura?la ambasada nu pot ajunge.pot sa o fac la un notar aici in Franta in franceza?ar fi valabila la intrare in Romania si la iesire?stau o luna in Romania... va rog ajutati-ma sunt f nedumerita! as vrea sa stiu exact ce pot face ...multumesc !
Buna ziua . Ma numesc Ioana sunt din jud Suceava dar de 3 ani locuiesc in Franta.In urma cu 4 luni tatal meu a decedat si casa era pe numele bunicei mele(care si ea a decedat acum un an).Eu am inca doi frati drepti si unul vitreg din partea tatalui.Fratele vitreg traieste in Spania(care si el e de acord ca sa ramana mama in casa)..probema este ca sa se poata face succesiunea si ca sa se treaca casa pe numele mamei mele trebuie sa fiu si eu prezenta in Romania sau cel putin sa merg la Ambasada Frantei.In Romania nu pot sa merg...iar la ambasada nu pot sa ajung ptr ca eu sunt in sudul Frantei si am doi copii mici si nu am cu cine sa-i las:(...intrebarile sunt urmatoarele : ce as putea face in situatia de fata?...daca as face la un notar francez si sa fie tradusa in Romania?ar fi valabila?
PS: am inteles ca cel mai bine ar fi ca succesiunea sa fie facuta in urmatoarele 6 luni dupa moartea tatalui (ar fi mai putin de platit ...si nu mai stiu ce...deci as mai avea la dispozitie cel mult 1 luna) :( va multumesc anticipat !