avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntarea la succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntarea la succesiune

Buna ziua . Ma numesc Ioana sunt din jud Suceava dar de 3 ani locuiesc in Franta.In urma cu 4 luni tatal meu a decedat si casa era pe numele bunicei mele(care si ea a decedat acum un an).Eu am inca doi frati drepti si unul vitreg din partea tatalui.Fratele vitreg traieste in Spania(care si el e de acord ca sa ramana mama in casa)..probema este ca sa se poata face succesiunea si ca sa se treaca casa pe numele mamei mele trebuie sa fiu si eu prezenta in Romania sau cel putin sa merg la Ambasada Frantei.In Romania nu pot sa merg...iar la ambasada nu pot sa ajung ptr ca eu sunt in sudul Frantei si am doi copii mici si nu am cu cine sa-i las:(...intrebarile sunt urmatoarele : ce as putea face in situatia de fata?...daca as face la un notar francez si sa fie tradusa in Romania?ar fi valabila?
PS: am inteles ca cel mai bine ar fi ca succesiunea sa fie facuta in urmatoarele 6 luni dupa moartea tatalui (ar fi mai putin de platit ...si nu mai stiu ce...deci as mai avea la dispozitie cel mult 1 luna) :( va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: ioanapasisneac25 , utilizator 15:12, 9 Iulie 2015
Puteti face o declaratie de renuntare la orice birou notarial din Franta apoi o puteti transmite in Romania unde se va traduce si legaliza.La fel poate proceda fratele dvs. din Spania.
va multumesc ... o zi frumoasa in continuare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere vechi oana_miky oana_miky in curand ma voi casatori cu un cetatean francez in romania. pentru declararea casatoriei si in Franta va trebui sa depunem un dosar la ambasada frantei din ... (vezi toată discuția)
Succesiune diane83 diane83 Buna ziua, Am nevoie de o parere avizata in urmatoarea situatie : Bunica a decedat in ianuarie 2004, si are un singur copil, pe tatal meu. ... (vezi toată discuția)
Tata vitreg si sucesiune ContSters386692 ContSters386692 Bună dimineața. Scuzați-mă că và deranjez. Sunt francez, soțul meu ie român, trăim în Franța, și nu cunoaștem legile din România Mama lui ... (vezi toată discuția)