avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tata vitreg si sucesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tata vitreg si sucesiune

Bună dimineața.
Scuzați-mă că và deranjez. Sunt francez, soțul meu ie român, trăim în Franța, și nu cunoaștem legile din România
Mama lui sotul meu a decedat. A avut un apartament cumpărat în 2001. Ea sa recăsătorit în 2007. Are drept tatal lui sotul meu vitreg pe apartament sau doar sotul meu?

Và multumesc mult.

Cu stimà.

Cel mai recent răspuns: ContSters386692 , utilizator 19:00, 18 Aprilie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Vă mulțumesc pentru răspuns, dar apartamentul ie un bun propriu, dacă ie cumpărat înainte de căsătorie?
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua,
Socrul dumneavoastra, tatal vitreg al sotului are dreptul la 1/4 din imobil.
Acceptarea succesiunii se poate face in termen de 1 an de la decesul soacrei.
Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2016
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Mersi mult :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire filipconstantin filipconstantin buna, acum 9 zile a murit socrul meu care a fost casatorit in 1983cu mama sotiei mele ea mai avea un copil inaintea casatoriei care sotul nu la acceptat si ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moartea sotului - sotia ce drepturi are? ioanadaniel ioanadaniel buna ziua. poate ma puteti lamuri si pe mine intr-o problema. Unei prietene ia murit sotul. Ce drepturi are ea in urmatoarele conditii: Sotul ei avea o fata ... (vezi toată discuția)
Buna ziua as dori sa ma lămuriți cu o problemă a soțului.!tata ... Kertesz Anna Kertesz Anna Buna ziua as dori sa ma lămuriți cu o problemă a soțului.!Tata a decedat de 17 ani am ramas trei frati ,mama s a recasatorit iar acum 12 ani a decedat a ... (vezi toată discuția)