avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere mostenire

buna, acum 9 zile a murit socrul meu care a fost casatorit in 1983cu mama sotiei mele ea mai avea un copil inaintea casatoriei care sotul nu la acceptat si nu l-a trecut pe numele lui(acest copil a locuit in apartamentul ce il vor primi 2 ani), ei(parintii sotiei mele) au primit un apartament de la stat in 1985si au locuit in el 5 ani fara sa il cumpere. in 1990 mama sotiei mele a murit iar socrul meu sa recasatorit in acelasi an cu o ''doamna'' cu doi copii. impreuna cu ea au cumparat acel apartament dar pe cei doi copii ai sotiei a 2 nu i-au trecut pe numele lui . Acum unul din cei doi copii ai ei locueste in acel apartament la care a facut o investitie ( a pus centrala termica).mentionez faptul ca acesta impreuna cu mama lui au toate actele de la apartament si de deces,iar eu cu sotia avem doar actele de casatorie ale mamei ei si de deces. VA ROG SI VA MULTUMESC ANTICIPAT INVATATI-MA CE TREBUIE SA FAC:">
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Ianuarie 2013
filipconstantin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 12:23, 21 Ianuarie 2013
Trebuie sa dezbateti succesiunea la un notar. Daca nu aveti certificatul de deces, iar sotia supravietuitoare refuza sa vi-l dea, mergeti la primarie si cereti altul.

Din apartament, tatal sotiei dvs. detinea 1/2, deci masa succesorala este compusa din acea 1/2 din imobil + alte bunuri pe care le detinea.

Din masa succesorala, 3/4 revine sotiei dvs. iar 1/4 sotiei supravietuitoare (mama vitrega a sotiei).

Deci in final, din imobil, sotia supravietuitoare va avea 10/16 (62,5%) iar fica defunctului va avea 6/16 (37,5%) din imobil
nu ar trebui sa ma adresez instantei direct...?
multumesc
Daca considerati ca nu va putet intelege cu sotia supravietuitoare, da, va puteti adresa instantei, dar pasul la notar este obligatoriu
filipconstantin a scris:

daca puteti sa fiti explicit si amanuntit acum 9 zile a murit socrul meu care a fost casatorit in 1983cu mama sotiei mele ea mai avea un copil inaintea casatoriei care sotul nu la acceptat si nu l-a trecut pe numele lui(acest copil a locuit in apartamentul ce il vor primi 2 ani), ei(parintii sotiei mele) au primit un apartament de la stat in 1985si au locuit in el 5 ani fara sa il cumpere. in 1990 mama sotiei mele a murit iar socrul meu sa recasatorit in acelasi an cu o ''doamna'' cu doi copii. impreuna cu ea au cumparat acel apartament dar pe cei doi copii ai sotiei a 2 nu i-au trecut pe numele lui . Acum unul din cei doi copii ai ei locueste in acel apartament la care a facut o investitie ( a pus centrala termica).mentionez faptul ca acesta impreuna cu mama lui au toate actele de la apartament si de deces,iar eu cu sotia avem doar actele de casatorie ale mamei ei si de deces. VA ROG SI VA MULTUMESC ANTICIPAT INVATATI-MA CE TREBUIE SA FAC:">


Succesiunea se dezbate la notarul public, nu in instanta. In fata instantei se ajunge atunci cand exista neintelegeri intre mostenitori.

Alte discuții în legătură

Apartament cumparat de mama recasatorita - impartire mostenire? savandica savandica am locuit cu mama, tatal si sora mea din 1964 intr-un apartament cu 3 camere. in 1975 tata a decedat.in 1984 mama s-a recasatorit cu un alt barbat care la ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa sotie doru58 doru58 Daca sotia este decedata si era mostenitoarea unei cote dintr-un teren si o casa(in provincie), impreuna cu alte trei surori si mama sa, dar intre timp a murit ... (vezi toată discuția)
Succesiune mocanuvalentin mocanuvalentin Buna ziua .Mama a decedat am ramas 2 frati tata sa recasatorit cea dea 2 sotie avand 2 copii din alta casatorie.An urma casatoriei cu tatal meu a rezultat un ... (vezi toată discuția)