avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 179 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua as dori sa ma lămuriți cu o problemă a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua as dori sa ma lămuriți cu o problemă a soțului.!Tata ...

Buna ziua as dori sa ma lămuriți cu o problemă a soțului.!Tata a decedat de 17 ani am ramas trei frati ,mama s a recasatorit iar acum 12 ani a decedat a lasat prin testament legalizat apartamentul celor trei copii iar soțul actual poate trăi acolo pana la moarte. Mentionez ca in apartament a locuit sora cea mica cu copilul ei iar in decembrie tatăl vitreg a fost dus la căminul de bătrâni deoarece nu s a mai putut îngriji singur iar copii acestuia au luat această hotărâre. In momentul actual locuiește în casa băiatul surorii care refuză să ii lase pe cei doi frați sa meargă în casa motivul fiind că nu au buletinul acolo.Mentionez ca nu s a făcut succesiunea deoarece tatăl vitreg trăiește și se afla la căminul de bătrâni. As dori sa ma îndrumați care ar fi. mijloacele prin care ar putea fratii sa intre legal in casa fara sa aiba probleme cu justitia Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Kertesz Anna , utilizator 12:23, 13 Mai 2021
Ca au sau nu domiciliul la acea adresa nu are nici o importanta. Trebuie sa dezbateti succesiunea. Daca nu se pun cu totii de acord, fratii si sotul supravietuitor, atunci trebuie sa dezbateti succesiunea in instanta. Fratele care ocupa imobilul nu are dreptul sa faca asta decat cu acordul sotului supravietuitor.
Soțul supraviețuitor este trecut în testament ca poate locui în apartament pana la moarte și succesiunea nu s a făcut Băiatul surorii locuiește acolo singur și amenință cu poliția telefonic pe frati care doresc să intre abuziv spune el in apartament. Ceilalți 2 frati nu au buletin la adresa și intrarea abuziv se pedepsește conform legii.Mentionez ca apartamentul dupa moartea mamei este lăsat moștenire prin testament celor 3 copii .Acolo locuiește cu acte copilul surorii.
Mentionez ca sotul supraviețuitor nu locuiește acolo din decembrie se afla la căminul de bătrâni fiind bolnav .
Soțul supraviețuitor prin testament are dreptul să locuiască acolo pana la moarte.Daca soțul supraviețuitor numai locuiește acolo se poate face succesiunea sau doar dupa ce acestl nu mai este in viata !Este un abuz daca fratii intra intr un apartament unde ei sunt moștenitori de drept dar nu au buletinul la acea adresa
Ultima modificare: Joi, 13 Mai 2021
Kertesz Anna, utilizator
In testament se menționează dupa moartea mea ap va rămâne ....

Sunt menționați fratii și......numele soțului poate trăi în casa pana la deces.Mentionez ca apartamentul a fost cump de soacra mea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ContSters424636 ContSters424636 eu am un testament lasat de la un batran,care ingrijesc de el,batranul nu are copii,dar fosta sotia care a decedat ,are un baiat,succesiunea nu s-a facut dupa ... (vezi toată discuția)
Succesiune vasilealecsandri10 vasilealecsandri10 eu am un testament lasat de la un batran,care ingrijesc de el,batranul nu are copii,dar fosta sotia care a decedat ,are un baiat,succesiunea nu s-a facut dupa ... (vezi toată discuția)
Testament intre soti carlito carlito Mama a decedat. Era casatorita a 2-a oara. A ramas un apartament bun comun. Intre mama si sotul supravietuitor exista un testament prin care isi lasa unul ... (vezi toată discuția)