avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

eu am un testament lasat de la un batran,care ingrijesc de el,batranul nu are copii,dar fosta sotia care a decedat ,are un baiat,succesiunea nu s-a facut dupa fosta sotie,in actele de casa e trecut si batranul ,fosta sotie,si baiatul sotiei decedate,dar baiatul nu vrea sa facem nici o seccesiune dupa mama lui,as vrea sa stiu,batranul mai are dreptul,la mostenire dupa fostia sotie daca decedeaza,si nu face succesiunea,si eu ce pot face cu testamentul lasat legator-universal,pot sa fac eu succesiunea cu baiatul fostei sotii decedate,si sa ii iau dreptul de mostenirede la fosta sotie a batranului,chiar daca el decedeaza,sau dupa moartea lui am dreptu numai la partea lui ce ii trecut in actele la casa,care sunt trecuti toti 3 ,batranul in viata,sotia decedata,si baiatul sotiei decedate,va multumesc foarte mult si astept un raspuns,toate cele bune ,
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 15:08, 20 Mai 2017
Trebuie facuta succesiunea dupa sotia batranului. La aceasta succesiune participa sotul supravietuitor si urmasii defunctului. In cazul prezentat de dvs. daca baiatul nu doreste sa participe la succesiune, poate renunta la acest drept. In felul acesta sotul supravietuitor mosteneste intreaga masa succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune vasilealecsandri10 vasilealecsandri10 eu am un testament lasat de la un batran,care ingrijesc de el,batranul nu are copii,dar fosta sotia care a decedat ,are un baiat,succesiunea nu s-a facut dupa ... (vezi toată discuția)
Testament autentic ContSters424636 ContSters424636 Ingrijesc de un batran in varsta de 80 ani,care ia decedat sotia ,dansul nu are nici un copil,sotia are un copil din prima casnicie,si vrea sa imi faca mie un ... (vezi toată discuția)
Antecontract de partaj vasilestoica10 vasilestoica10 suntem 3 mostenitori la un apartament ,unul din mostenitorii vrea sa facem un antecontract de mostenire inainte de a dezbate succesiunea la notar,eu sunt ... (vezi toată discuția)