avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Activitate Selina79

Activitate Selina79

Răspuns la discuția Drepturi concubinaj
Buna seara! Chiar daca stiu ca am dreptul legal de a recupera banii care au fost scosi de pe cardul bancar al tatalui meu dupa decesul sau, am depus o plangere la Politie pentru furt impotriva fostei concubine, dar am primit un raspuns foarte confuz si anume ca nu poate fi pusa sub urmarire penala deoarece a avut consimtamantul verbal al tatalui meu de a scoate banii, fapt pe care nu il poate proba, acelasi lucru pot sustine si eu, ca si eu am avut consimtamantul tatalui meu pentru X situatii. Sa contest hotararea Politiei sau sa apelez la un avocat, poate printr-o hotarare judecatoreasca imi pot recupera pierderile? Va multumesc.
Buna ziua! Revin pe acest forum cu o mare nemultumire. Ma refer in primul rand la competenta si corectitudinea justitiei romane. Tatal meu a decedat la sfarsitul lunii aprilie din cauza numeroaselor afectiuni medicale de care suferea. Fosta concubina de care era despartit din noiembrie 2014 l-a externat din spital in stadiul de muribund ca sa moara acasa dupa cateva ore si in felul acesta sa isi faca intrarea in locuinta tatalui meu. Nu am reusit sa o mai scot din casa decat in luna iulie dupa ce m-a santajat ca imi da cheia casei si paraseste locuinta abia dupa ce imi retrag eu plangerea impotriva ei de la politie pentru furt . Ea avand mutatie in buletin la adresa unde se afla locuinta. Ca sa obtin cheia casei i-am spus ca retrag plangerea dar nu am facut-o. In cele din urma a trebuit sa scot duplicate dupa actele pe care ea si le-a insusit si a refuzat sa mi le puna la dispozitie pentru inceperea procedurilor pentru dezbaterea succesorala, respectiv actul de proprietate al tatalui asupra locuintei, Certificatul de deces al tatalui meu, cand m-am intalnit cu ea in locuinta pentru a-mi da cheia de bunavoie, am gasit locuinta golita de mobila si aparatura electronica, despre care sustinea ca totul a fost cumparat de ea dar nu poate dovedi acest lucru. Absolut tot ce a avut tata in casa a fost cumparat de el din propriile venituri, conform spuselor lui, dar a avut grija duduia sa ascunda chitante-contractele de achizitionare ale bunurilor. A gasit cardul bancar al tatalui meu despre care spune ca a avut consimtamantul lui (el fiind muribund conf docum. medicale)si a inceput sa scoata bani - cate 3000 RON la cate 2 zile, pe card fiind suma de 30000 RON cu 1 zi inainte de decesul tatalui meu si a tot scos bani, chiar si in ziua decesului cand noi eram la priveghi, aspect pe care duduia ni l-a ascuns, doar ca o vecina ne-a spus despre cardul tatalui meu. Pana la sfarsitul lunii mai a golit cardul de toti banii lasand si o datorie de 800 RON proveniti dintr-o extindere de card. Din momentul decesului tatalui meu, ea in calitate de fosta concubina si-a pierdut ,,dreptul legal,, asupra bunurilor si proprietatilor detinute de tatal meu. Conf Noului Cod Civil, concubinajul nu intruneste nici o calitate legala. Numai in cazul in care ar fi achizitionat bunuri impreuna dovedite cu documente, inteleg ca acestea sa fie impartite in cota de 12 dar ea nu are dovada pentru nici un bun din locuinta. pana si in fata politistilor cand a fost chemata sa dea declaratie a spus ca ea are o cunostinta, respectiv pe judecatoarea X care o va ajuta sa scape. Exact asa s-a si intamplat, de curand am primit de la Politie un raspuns cum ca nu i s-a putut intocmi dosar penal pentru furt si nu s-a putut efectua punerea ei sub urmarire penala din lipsa de probe, chiar daca am depus la dosar si extras bancar de pe contul decedatului si mai ales ca in declaratia ei scrisa a recunoscut ca a scos banii. VA IMPLOR, SFATUITI-MA CUM SA PROCEDEZ CA SA PEDEPSESC ACEASTA ESCROACA. Va multumesc anticipat!
Tatal meu a decedat in data de 27.05.2015. Garsoniera in care a locuit pana in momentul decesului se afla in proprietatea sa personala dar si a mamei mele. Parintii mei sunt divortati in acest moment aproximativ din anul 1996. În anul 1992 cand garsoniera a fost achizitionata de tatal meu prin cumparare, pe contract este trecut numele amandurora. De 8 ani de zile tata a avut o relatie de concubinaj cu numita X, concubinaj intrerupt de numeroasele lor despartiri si diverse plecari ale dumneai prin strainatate. Din concubinajul lor nu au rezultat copii, bunurile din locuinta au fost achizitionate doar de tata. In momentul in care tata a fost internat in spital din cauza afectiuninilor medicale de care suferea, ei erau deja despartiti iar de 2 luni. Atunci dumneai a profitat de ocazie cand tata a ajuns la stadiul de muribund inconstient, l-a externat cu o zi inainte de a muri fara sa ne anunte ptr. ca dumneaei stia ca daca va muri tata in spital nu il va putea externa ea si astfel nu isi mai putea face intrarea in locuinta tatalui meu (eu stiu ca doar membrii familiei au dreptul legal de a ridica de la morga corpul decedatului). Dupa ce tatal meu a decedat la domiciliu, susnumita a chemat un medic care a efectuat autopsia la fata locului (conform declaratiei sale), nicidecum la morga unui spital (or acest lucru nu constituie o profanare de cadavru?) . Abia dupa ce a declarat la Starea Civila decesul tatalui am fost anuntati sa participam la inmormantare. Cheltuielile de inmormantare au fost acoperite de suma pusa la dispozitie ca donatie de fostul loc de munca al tatalui, ea doar facand uz de bani ptr. procurarea celor crestinesti ptr. inmormantare. Mentionez ca si-a însusit actele de proprietate ale locuintei, cheile, rovigneta si Cartea tehnica a masinii pe care a detinut-o tatal meu si Certificatul de Deces al tatalui meu refuzând sa ni-l puna la dispozitie pentru inceperea procedurilor de dezbatere succesorala, urland ca si ea are dreptul de proprietate in locuinta, dar eu cunosc faptul ca nu indeplineste nici o calitate legala pentru a-si revendica drepturi care nu i se cuvin.
Mentionez ca a sustras cardul bancar al tatalui si a golit contul bancar (deschis la o sucursala BCR) dupa moartea acestuia.
Ajutorul de inmormantare a fost ridicat de ea de la Casa Judeteana de Pensii declarand ca decedatul nu a fost casatorit si nu are alte rude, dar nu ma intereseaza acesti bani. Intre timp noi am inceput procedura de dezbatere succesorala, am scos duplicat de pe contractul de proprietate al casei si de pe Certificatul de deces al tatalui meu, dar REFUZA sa paraseasca locuinta invocandu-si tot felul de drepturi inventate. Intre timp a golit locuinta de mobila aducand in schimb o mobila veche, deteriorata sustinanand ca mobila care a fost in casa a fost cumparata de ea pentru care nu detine documente care sa dovedeasca spusele ei, a sustras si aparatura electronica si alte obiecte pentru care nu isi dovedi proprietatea asupra acestora. Domnia sa tot isi aduna martori mincinosi care sustin abosult orice inventeaza dumneaei.
Intrebarile sunt: 1. Daca nu isi poate dovedi prin documente dreptul de proprietate asupra bunurilor despre care sustine ca sunt ale ei ci are doar matori care sustin asta, ce drepturi are?
2. Ce acuzatii ii pot aduce in Plangerea pe care am s-o depun la Sectia de Politie? (1. furt,2. tentativa de furt,3. declaratii mincinoase4. ocupare abuziva a imobilului aflat în proprietatea personala a parintilor mei). Multumesc!:(