Buna ziua ,
Locuiesc in un apartament achizitionat recent . In conformitate cu contractul de vinzare cumparare , in pretul total intra si un loc de parcare .
Locurile de parcare de la subsolul blocului sunt deservite de 6 lifturi . Aceste lifturi nu au un numar de ISCIR ( cu data de verificare , etc. ) si sunt folosite de locatarii din bloc .
In cazul unui accident cu aceste lifturi , eu ca si proprietar al locului de parcare , pot fi considerat responsabil . Mentionez ca nu am semnat nici o declaratie pentru receptia acestui lift .
Deasemeni dimensiunile locului de parcare ( lungime = 5.00 m , inaltime = 1,50 m , latime = 2.15 m ) sunt mult mai mici decit cele considerate normale ( 5.00 m x 2.00 m x 2.50 m ) .
Puteti sa ma ajutati cu aceste 2 intrebari .
Va multumesc.
Va multumesc pentru promptitudinea d-voastra si as dori sa aduc lamuriri suplimentare . Casa este terminata de aproape 10 ani , si eu as dori sa o declar la fisc ca finalizata . Acum casa figureaza la fisc doar cu parterul ( Proces partial de receptie in 1997 ) . Din aceasta cauza eu doresc sa obtin Procesul verbal de receptie finala al lucrarilor . Am inteles ca in legea 50 / 1991 reactualizata in 2004 apare ca si posiobila eliberarea receptiei finale daca lucrarea este terminata de mai mult de 2 ani . As vrea sa stiu daca se poate aplica aceasta lege si in cazul meu .
Va multumesc anticipat .
Buna seara ,
M-ar interesa daca mapoate sfatui cineva cum trebuie sa procedez pentru obtinerea procesului de receptie finala pentru o casa nou construita . In anul 1994 am obtinut autorizatia de constructie si certificatul de urbanism pentru constructia unei case cu P + 1 . Imediat dupa inceperea constructiei din cauza unor erori de masurare am fost nevoit sa modific structura interioara . Am anuntat dar la acea data nu se punea mare pret pe structura interioara , era suficient sa respecti structura exterioara . In anul 1997 am facut receptia partiala a lucrarii pentru parter . In anul 2002 am contactat un arhitect ( arhitectul originar nu mai este in Romania ) pentru continuarea lucrarilor . La sfatul d-lui am inceput lucrarile de la etaj . In anul 2003 le-am terminat in proportie de 90 % ( fara izolare exterioara ) dar m-am oprit pentru arhitectul meu m-a lasat balta si nu mi-a mai raspuns la telefon . In 2004 am fost la primarie care m-a sfatuit sa obtin un nou certificat de urbanism si sa merg cu dosarul la IGSIC . Cei de la IGSIC au cerut o expertiza la constructia existenta , lucru care l-am si facut . Apoi cu expertiza si noul dosar ( proiectul vechi si cel nou ) am depus-o la IGSIC . Cei de la IGSIC au inventat lipsa unui act care era in dosar . Dupa o discutie mi s-a spus clar ca daca platesc amenda obtin toate actele necesare . O alta solutie la vremea aceea era sa dau in judecata primaria pentru drept de creanta . Pentru ca ma sturasem de stat la cozi si plimbari inutile am stopat totul . Acum as dori sa stiu care ar fi etapele ca sa obtin receptia finala la constructie in acest stadiu si sa pot inregistra la fisc casa toata .
Va multumesc anticipat .