Buna seara ,
M-ar interesa daca mapoate sfatui cineva cum trebuie sa procedez pentru obtinerea procesului de receptie finala pentru o casa nou construita . In anul 1994 am obtinut autorizatia de constructie si certificatul de urbanism pentru constructia unei case cu P + 1 . Imediat dupa inceperea constructiei din cauza unor erori de masurare am fost nevoit sa modific structura interioara . Am anuntat dar la acea data nu se punea mare pret pe structura interioara , era suficient sa respecti structura exterioara . In anul 1997 am facut receptia partiala a lucrarii pentru parter . In anul 2002 am contactat un arhitect ( arhitectul originar nu mai este in Romania ) pentru continuarea lucrarilor . La sfatul d-lui am inceput lucrarile de la etaj . In anul 2003 le-am terminat in proportie de 90 % ( fara izolare exterioara ) dar m-am oprit pentru arhitectul meu m-a lasat balta si nu mi-a mai raspuns la telefon . In 2004 am fost la primarie care m-a sfatuit sa obtin un nou certificat de urbanism si sa merg cu dosarul la IGSIC . Cei de la IGSIC au cerut o expertiza la constructia existenta , lucru care l-am si facut . Apoi cu expertiza si noul dosar ( proiectul vechi si cel nou ) am depus-o la IGSIC . Cei de la IGSIC au inventat lipsa unui act care era in dosar . Dupa o discutie mi s-a spus clar ca daca platesc amenda obtin toate actele necesare . O alta solutie la vremea aceea era sa dau in judecata primaria pentru drept de creanta . Pentru ca ma sturasem de stat la cozi si plimbari inutile am stopat totul . Acum as dori sa stiu care ar fi etapele ca sa obtin receptia finala la constructie in acest stadiu si sa pot inregistra la fisc casa toata .
Va multumesc anticipat .
mai depuneti o data toate actele la IGSIC poate acum dupa atata vreme primiti un alt raspuns care sa poata fi pus in practica, cu alte cuvinte solutia la problema dvs.
sper sa primiti si alte raspunsuri mai pertinente.
cu stima , cassy
despre ce amenda este vorba? dumneavoastra ati prelungit autorizatia de constructie?
Receptia finala se face cand constructia este gata!!! este sau nu finalizata constructia?
Va multumesc pentru promptitudinea d-voastra si as dori sa aduc lamuriri suplimentare . Casa este terminata de aproape 10 ani , si eu as dori sa o declar la fisc ca finalizata . Acum casa figureaza la fisc doar cu parterul ( Proces partial de receptie in 1997 ) . Din aceasta cauza eu doresc sa obtin Procesul verbal de receptie finala al lucrarilor . Am inteles ca in legea 50 / 1991 reactualizata in 2004 apare ca si posiobila eliberarea receptiei finale daca lucrarea este terminata de mai mult de 2 ani . As vrea sa stiu daca se poate aplica aceasta lege si in cazul meu .
Va multumesc anticipat .