Buna ziua ,
Locuiesc in un apartament achizitionat recent . In conformitate cu contractul de vinzare cumparare , in pretul total intra si un loc de parcare .
Locurile de parcare de la subsolul blocului sunt deservite de 6 lifturi . Aceste lifturi nu au un numar de ISCIR ( cu data de verificare , etc. ) si sunt folosite de locatarii din bloc .
In cazul unui accident cu aceste lifturi , eu ca si proprietar al locului de parcare , pot fi considerat responsabil . Mentionez ca nu am semnat nici o declaratie pentru receptia acestui lift .
Deasemeni dimensiunile locului de parcare ( lungime = 5.00 m , inaltime = 1,50 m , latime = 2.15 m ) sunt mult mai mici decit cele considerate normale ( 5.00 m x 2.00 m x 2.50 m ) .
Puteti sa ma ajutati cu aceste 2 intrebari .
Va multumesc.
Este o vorbă din popor care zice ” Intăi deschizi ochii și după acea punga „ .
Referitor la lifturi aceste chiar dacă nu se vede la loc vizibil plăcuța cu datele tehnice trebuie să fie autorizat că nimeni nu pune viețile locatarilor in pericol . Iar recepția lucrărilor se face de către Comitetul Executiv nu de locatari . Dimensiunile locurilor de parcare sunt in interesul dezvoltatorului pentru a scoate maxim profit .
Liftul,conform dip L nr 196/2018 reprezinta parte comuna imobil de locuit in comun
Conform legii mentionate asociatia de proprietari se infiinteaza cu scopul administrararii si asigurarii starii tehnice a partii comune de constructii si de instalatii imobil de locuit in comun
Dv ca si proprietar nu aveti responsabilitatea sa administrati si sa asigurati starea tehnica a partii comune de de imobil
Pentru starea tehnica a liftului raspunde eexclusiv asocitia de proprietari si firma de service
Pentru dimensiunile locurilor de parcare trebuiesc verificate documentele constructiei
Plata reparații!
iuliBa
Plata reparații!
Bună seara,
Am achiziționat un apărtament în cadrul unei complex rezidențial și am următoarele 2 intrebari:
1. Ni s a spus ca ... (vezi toată discuția)