As dori sa întreb de când se calculează vechimea în specialitatea studiilor? De când a fost depusă diploma la serviciul personal și a fost trecută în cartea de munca? Sau de când a fost schimbată funcția, aceași,dar cu studii superioare?
Daca acest lucru nu se poate ataca, in timp, de copiii sotului meu, asa voi face. Va multumesc mult!
Multumesc pentru raspuns. Dar sotul nu este de acord ca apartamentul sa fie pe numele copilului meu. Dar este de acord ca fiul meu sa mosteneasca acest imobil.
Intelesesem ca, de curand, a aparut o lege referitoare la separatia de bunuri mobile si imobile intre soti.
Alta modalitate ... neatacabila, nu exista?
Multumesc!
Buna seara,
As dori sa aflu cum pot achizitiona un imobil cu bani obtinuti din vanzarea unui teren primit mostenire fara a avea vreun drept sotul sau copiii acestuia.
Mentionez ca sotul meu a vandut apartamentul in care stam unuia dintre copiii lui, iar acum suntem pe cale de a achizitiona un imobil pentru noi si copilul meu.
As vrea ca, dupa decesul meu sau al sotului, imobilul sa fie mostenit exclusiv de copilul meu.
Exista vreo posibilitate care sa nu poata fi atacata? Sotul si copiii lui sunt de acord sa dea declarative ca nu au pretentie la acest imobil. Este valabila? Si daca da, cum ar trebui sa fie intocmita sa nu poata fi atacata mai tarziu de nici unul dintre mostenitorii lui?
Va multumesc anticipat.
Buna seara,
Suntem asigurati la OPSNAJ. Nu am avut mari probleme de sanatate pana acum. La sfarsitul anului trecut, am avut nevoie sa fac o tomografie craniana. Cu trimiterea primita de la medicul de specialitate am fost la multe clinici de stat si particulare. De la aproape toate am primit raspunsul ca pt persoanele asigurate la OPSNAJ nu mai sunt fonduri, de la altele am primit raspunsul ca OPSNAJ are datorii neplatite si nu pot face tomografia decat contra cost. Trimiterea a expirat dupa 90 de zile, si, totodata, si rabdarea mea. Am renuntat.
Anul acesta, sotul meu, asigurat OPSNAJ, a avut nevoie de analize de sange. Aceasta trimitere are valabilitatea de 30 de zile. A primit acelasi raspuns de la diverse clinici si laboratoare Sunt fonduri pentru CASMB, nu si pentru OPSNAJ. Pentru ca a avut mare nevoie de aceste analize, le-a facut cu plata.
Intrebarea mea este: de ce platim asigurarile medicale, daca atunci cand avem nevoie de analize trebuie sa le platim?
Mentionez ca suma platita din salariile noastre nu este neglijabila. si platim de destui ani. Sotul meu este ofiter in rezerva, iar eu functionar public.
In asteptarea unor lamuriri si a unui sfat, va multumesc anticipat.
Acest istoric se poate obtine de la Administratia Financiara? Vorbim de acte foarte vechi. 1930-1940. Si in ce baza se poate obtine? Am doar certificatul de deces al bunicului (copie) si cel al tatalui (in original).
Am aflat foarte tarziu de mostenirea din partea bunicilor. Unde ma pot adresa pentru a afla un istoric al proprietatilor bunicului si, respectiv tatalui. De asemenea cum se pot obtine acte sau duplicate dupa acte.
Nu a fost facuta succesiunea la timp, iar acum, la celelalte rude apare doar un teren cu imobil, stiind ca mai exista un teren. Se poate afla daca a fost vandut cu chitanta de mana sau altcumva?
Multumesc anticipat.