avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achizitie imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achizitie imobil

Buna seara,
As dori sa aflu cum pot achizitiona un imobil cu bani obtinuti din vanzarea unui teren primit mostenire fara a avea vreun drept sotul sau copiii acestuia.
Mentionez ca sotul meu a vandut apartamentul in care stam unuia dintre copiii lui, iar acum suntem pe cale de a achizitiona un imobil pentru noi si copilul meu.
As vrea ca, dupa decesul meu sau al sotului, imobilul sa fie mostenit exclusiv de copilul meu.
Exista vreo posibilitate care sa nu poata fi atacata? Sotul si copiii lui sunt de acord sa dea declarative ca nu au pretentie la acest imobil. Este valabila? Si daca da, cum ar trebui sa fie intocmita sa nu poata fi atacata mai tarziu de nici unul dintre mostenitorii lui?
Va multumesc anticipat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Achizitionati imobilul pe numele copilului cu dreptul de abitatie viagera pentru dumneavoastra si sot!
Multumesc pentru raspuns. Dar sotul nu este de acord ca apartamentul sa fie pe numele copilului meu. Dar este de acord ca fiul meu sa mosteneasca acest imobil.
Intelesesem ca, de curand, a aparut o lege referitoare la separatia de bunuri mobile si imobile intre soti.
Alta modalitate ... neatacabila, nu exista?
Multumesc!
La notar solicitati ca acel bun sa se considere doar al dumneavoastra si sa faca parte din bunuri in regim de separatie.
Cand veti crede de cuviinta, puteti sa vindeti sau sa donati doar dumneavoastra acel bun fiului!
Daca acest lucru nu se poate ataca, in timp, de copiii sotului meu, asa voi face. Va multumesc mult!
Nu exista o impartire intre actele juridice, anume acte atacabile si acte neatacabile.
Ce doriti dv. se poate face in oglinda, similar cu modul in care a procedat si sotul dv. Totusi, nu va garanteaza nimeninca mostenitorii dv. sau ai sotului nu vor avea chef sa reimparta ceea ce deja voi, parintii, ati impartit deja.
Trebuie vazut cati copii, calculat la valoarea bunurilor preconizate a fi lasate mostenire etc. Nu e asa simplu: luati actul X sau Y.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire laura_daniel_nita laura_daniel_nita Buna ziua. Intrebarea mea probabil o sa para banala Tatal meu vitreg a decedat. dansul avea un copil. Mostenirea se imparte intre mama mea si acest copil. ... (vezi toată discuția)
Are dreptul la mostenire? Almitza Almitza Buna ziua!As dori sa stiu cum e mai bine sa procedez in urmatorul caz:peste cateva luni ma voi casatori .Sotul meu are un copil dintr-o casatorie ... (vezi toată discuția)
Eu și soțul vrem să ne facem testament la notar unul în favoarea celuilalt, are valoare juridică? meea72 meea72 buna ziua!eu si sotul vrem sa ne facem testament la notar unul in favoarea celuilalt,are valoare juridica?este recunoscut?nu avem copii,doar sotul din prima ... (vezi toată discuția)