Buna ziua!As dori sa stiu cum e mai bine sa procedez in urmatorul caz:peste cateva luni ma voi casatori .Sotul meu are un copil dintr-o casatorie anterioara.Vrem sa ne cumparam un apartament.Copilul va avea dreptul la acest apartament achizitionat de mine impreuna cu tatal lui?Cum e mai bine sa procedam?Deocamdata nu ne permitem sa-l achizitionam inainte de casatorie ,ca sa fie pe numele meu de fata.Sigur il vom putea lua dupa casatorie.Sotul vrea sa fie numai pe numele meu,tocmai in ideea de a nu avea probleme mai tarziu.Putem sa-l luam pe numele parintilor mei si daca ,da,atunci in cat timp vor putea sa mi-l doneze?Sfatuiti-ma va rog cum e mai bine sa procedam.Multumim,o zi buna!
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca achizitionati acel apartament in timpul casatoriei, va fi bun comun.
Asadar, copilul va avea dreptul la succesiunea tatalui, constand in jumatate din apartament.
Puteti incheia inainte de casatorie o conventie matrimoniala de separatie de bunuri. Drept consecinta, tot ce va achizitiona fiecare, in timpul casatoriei va fi bun propriu.
Deci daca inchei inainte de casatorie o conventie matrimoniala de separare de bunuri ,copilul sotului din alta casatorie nu va avea dreptul,vor avea dreptul doar copiii nostri .Am inteles corect?Va multumesc!
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Da, ati inteles corect.
Daca incheiati o astfel de conventie matrimoniala, apartamentul pe care il veti cumpara va fi doar al dvs., Insa, in caz de deces, acest apartament, teoretic se va imparti intre sot (1/4) si copiii dvs (3/4).
Mai departe acei 1/4 ai sotului se vor imparti in mod egal intre toti copiii, inclusiv cel din prima casatorie. Daca sotul va renunta la succesiunea dvs, atunci apartamentul va fi mostenit in totalitate de copiii pe care ii veti avea.
In afara de cand cumparati acel bun, mai conteaza si din ce cumparati acel bun. Cu conventie sau fara, cu achizitie inainte de casatorie sau fara, important e daca sotul dv. va participa la achizitionare si in ce masura. Cum va participa la achizitie.
Mai depinde de ordinea deceselor, de relatia sotului cu copilul sau, de relatia sa cu dv., de divort sau nu, de cati copii veti avea impreuna si de ce anume vor dori toti copiii.
Exheredarea este interzisa de lege. E ilegal sa intocmiti acte pentru a elimina un rezervatar de la mostenire. Parerea mea e ca puteti gasi acte legale de intocmit pentru a lasa lucrurile mai sigure, in legalitate.
In principiu, exista o predispunere a persoanelor sa reproduce experiente anterioare: cum te comporti cu primul coleg de banca te comporti sicu al doilea, cum il superi pe primul la fel si pe al doilea etc. Si asta este un lucru important, de luat in calcul, vazand ca vaiabilele sunt foarte multe.