avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament - partaj, mostenire, contract prenuptial
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament - partaj, mostenire, contract prenuptial

In septembrie ma voi casatori. Viitorul meu sot este divortat si are un copil. Noi inca nu avem copii. Ne vom muta intr-un apartament cumparat pe numele parintilor mei.

Intrebarile mele sunt:

1) Cum pot proteja cel mai bine acest apartament in cazul unui divort?
2) Daca parintii mei trec inainte de casatorie acest apartament pe numele meu, viitorul meu sot va putea avea anumite pretentii asupra acestui apartament?
3) In conditiile in care vom avea si noi copii, asupra acestui apartament vor avea drept si copiii nostri si copilul lui din casatoria anterioara?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Daniela SANDU , Avocat 16:24, 26 Iunie 2012
1. Puteti sa lasati apartamentul in proprietatea parintilor d-vs sau sa-l treceti pe numele d-vs inainte de casatorie
2. Nu, nu poate. Este bun propriu
3. In cazul in care apartamentul este bun propriu al d-vs, copii din casatoriile anterioare ale sotului nu pot veni la mostenire decat daca ii adoptati.

In orice fel de situatie, conform NCC, puteti face conventie matrimoniala in cadrul careia sa alegeti regimul patrimoniului din timpul casatoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie matrimoniala amelia1707 amelia1707 Buna ziua, In toamna urmeaza sa ma casatoresc . Viitorul meu sot a mai fost casatorit si are un copil minor in custodia mamei (caruia firesc ii plateste ... (vezi toată discuția)
Are dreptul la mostenire? Almitza Almitza Buna ziua!As dori sa stiu cum e mai bine sa procedez in urmatorul caz:peste cateva luni ma voi casatori .Sotul meu are un copil dintr-o casatorie ... (vezi toată discuția)
Cote parti succesiune nicoleta17 nicoleta17 Buna ziua, Eu sunt vaduva ,sotul meu a decedat in urma cu 15 ani,cand fetita noastra avea 2 ani.Acum un an am cumparat un apartament prin credit Prima Casa si ... (vezi toată discuția)