avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Conventie matrimoniala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Conventie matrimoniala

Buna ziua,

In toamna urmeaza sa ma casatoresc . Viitorul meu sot a mai fost casatorit si are un copil minor in custodia mamei (caruia firesc ii plateste pensie alimentara); ulterior divortului a dobandit un imobil prin contract de vanzare-cumparare cu uzufruct de la parintii lui. Eu am achzitionat un imobil in anul 2010 prin programul « Prima casa », care este inca neachitat.
As vrea sa stiu in caz de succesiune daca apartamentul meu pentru ca este neachitat devine bun comun ? Mi se pare normal ca acest copil sa-si mosteneasca tatal, dar nu mi se pare normal sa mostenesca si bunurile mele Fac precizarea ca veniturile mele le depasesc pe cele ale viitorului sot si rata de credit o suport exclusiv din veniturile mele. In viitor urmeaza sa locuim in apartamentul sotului si sa-l modernizam. Conventia matrimoniala prin care sa alegem regimul separatiei de bunuri este o solutie ?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:29, 21 Mai 2013
pentru bunurile d-inainte de casatorie fiecare este proprietar singur e bun propriu deci nu va intra in masa de mostenit a sotului dvs.
Bunul dobandit de dumneavoastra nu va fi dobandit de catre copilul sotului dumneavoastra, rezultat din casatoria anterioara.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Mai 2013
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
teoretic plata ratelor este prezumata a fi din venituri comune....nu este asa simplu. bunul ramane propriu , dar sotul , sau copilul sau pot revendica un drept de creanta.
Da, nu este deloc simpla situatia.
Bunul cumparat mai inainte de casatorie dar achitat in timpul casatoriei se poate da oricui.
Depinde de probe si cum va aprecia instanta.
Faceti conventie matrimoniala sa lamuriti situatia.
Chiar incheiind o conventie matrimoniala de separatie de bunuri, daca sotul a contribuie la achitarea acestuia dovedindu se acest lucru, in cazul decesului acestuia la dezbaterea miostenirii vor intra si drepturile de creanta ale acestuia la achitarea apartamentului. Se considera ca sa intelegeti este ca v a imprumutat, patrimoniile sotilor fiind distincte, dreptul de creanat se va transmite mostenitorilor.

Alte discuții în legătură

Bunuri inainte de casatorie laura82 laura82 Buna ziua, As avea si eu o intrebare: viitorul meu sot si cu mine am cumparat o casa + teren. Pe contractele de vanzare-cumparare apare doar el desi lucram ... (vezi toată discuția)
Conventie sau comunitate legala albinnuta albinnuta Buna ziua!!! Am o garsoniera dobandita inaintea casatoriei. Ce trb sa fac...as vrea ca, daca la un posibil divorț el sa nu aibă parte...credeți ca se ... (vezi toată discuția)
Intentionez sa ma casatoresc si am nevoie de un sfat \"prenuptial\" draga55 draga55 Intentionez sa ma casatoresc intr un viitor apropiat si va scriu din dorinta de a fi sfatuita ,din timp, asupra ce e mai bine sa fac, pt a ma simti protejata ... (vezi toată discuția)