Ma scuzati ca intreb dar in ce ar consta eroarea? Cine poate consulta minuta si cand , se poate dupa primirea plicului acasa?
Partea asta nu inteleg sunt un om obisnuit care nu este familiarizat cu aceste lucruri ...
"cu o cotă parte de 1 din masa succ" si "restul cotei de 1 din masa succesorală aparţine reclamantului."
"Constată că moştenitori sunt reclamantul B C cu o cotă parte de 1 din masa succesorală, în calitate de soţ supravieţuitor,
pârâtul L S V cu o cotă de 3/8 din masa succesorală, în calitate de fiu şi
pârâta M G I cu o cotă de 3/8 din masa succesorală, în calitate de fiică.
Constată că, restul cotei de 1 din masa succesorală aparţine reclamantului.
Am rugamintea sa-mi raspunda cineva ce inseamna cele de mai jos, eu fiind in calitate de parat in acest caz. Acele cote parte 1 din masa succes. ca sot suprav si apoi iar 1 din ce a ramas si 3/8 fiecare din mostenitori descendenti de fiecare sau la amandoi.
"Complet: C
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte cererea având ca obiect acţiune în constatare a calităţii de moştenitor, formulată de reclamantul B C , în contradictoriu cu pârâţii, L S V şi M G I.
Constată deschisă succesiunea în urma decesului defuntei B V. D, decedată la data de 26.10.2014. Constată că masa succesorală rămasă în urma defunctei se compune din cota de 1 din imobilul apartament cu 4 camere, situat în localitatea ..., precum şi din autoturismul Dacia...
Constată că moştenitori sunt reclamantul B C cu o cotă parte de 1 din masa succesorală, în calitate de soţ supravieţuitor, pârâtul L S V cu o cotă de 3/8 din masa succesorală, în calitate de fiu şi pârâta M G I cu o cotă de 3/8 din masa succesorală, în calitate de fiică.
Constată că, restul cotei de 1 din masa succesorală aparţine reclamantului.
Obligă pârâţii să plătească reclamantului, suma de 1604,25 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, sub forma taxei judiciare de timbru, potrivit cotei lor părţi de 3/8.
Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare, care se va depune la Judecătoria Pronunţată în şedinţă publică, azi, 22.02.2017. "
Interogatoriu reclamatului este sub juramant pe Biblie? Este posibila posibilitatea sa minta reclamantul? Daca nu ai de unde aduce un martor la un proces ce se intampla, instanta doreste ca inscrisurile sa fie sustinute de martori. Discutiile referitoare la succesiune au fost in casa intre reclamant si parat si nu au fost martori. Nu s-a gandit ca-i trebuie martori plus ca de fata a fost sotia paratului care nu poate fi luata de martor. Sistemul juridic din Romania vrea martori de meserie sau sa fie fabricat un martor?
Buna seara,
Se poate cita intr-un proces de succesiune pe reclamant ca martor a paratilor?
Daca exista grad de rudenie sau afinitate in urmatoarea speta: paratul are un cumnat si vine de martor soacra cumnatului.
Multumesc!
Da sunt de acord dar in baza carei legi se aplica aceasta cota de mostenire? In Codul Civil nu se face referire la nici o alta cotare decat 1/4.
Ok, am inteles doar ca desi am citit legea nu am vazut scris : proprietate fireasca si etc. In lege se specifica clar sot supravietuitor 1/4. In ce lege este scris calculatorul !
Ok, bine am citit legea ce nu am inteles este de unde calculul acesta , deoarece in lege scrie clar sot supravietuitor 1/4, descendenti directi diferenta. Nu este precizat nimic de proprietatea fireasca si etc.
In ce lege va rog este precizata calculul acesta, atata timp cat in Codul Civil scrie 1/4?
Se poate preciza va rog de unde provine acea cota de mostenire: sot supravietuitor 5/8 si descendentii diferenta? In urma carei legi se stabilesc acestea?