avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Activitate jitaruelena

Activitate jitaruelena

Va mulțumesc frumos

Avocat Neagu Elena a scris:

Dacă locuinta este proprietatea dvs personala achiziționată anterior căsătoriei sau locuiți în casa părinților dvs atunci puteți sa solicitati evacuarea lui pe calea instantei de judecata.
Dacă obțineți un ordin de protectie împotriva lui atunci poate fi evacuat pe o durata de maxim 6 luni de zile cât durează ordinul de protectie.
Contactați un avocat si o sa va îndrume in legatura cu divortul și evacuarea soțului dvs.

Momentan nu este violent. Doar ca nu îl pot scoate din casa deloc. Cum pot sa fac sa îl dau afara, fără sa revină cu forța?

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Buna ziua,
Daca este violent, puteti obtine un ordin de protectie impotriva lui si fara a divorta, cu atat mai mult după divort.

As dori sa bag divorț de soțul meu. În ultimii ani bea foarte mult, și l-am tot iertat sperând ca poate se schimba. A acceptat și ajutorul doctorului pt a se lasă de bautură, dar după 2 zile după ce s-a externat s-a luat din nou de bautură, astfel ca l-am dus i coma la spital. Băiatul de 11 ani l-a găsit leșinat în casa. De atunci eu nu mai vreau sa îl iert, și as dori sa ma despart. Dar tot insista cu telefoane și nu vrea sa înțeleagă de bună voie sa ma lase în pace. As dori sa știu dacă bag divorț, dacă pot sa am o restricție împotriva lui. Îmi este teama ca se va apuca din nou de băut și poate sa facă ceva rău copiiilor și mie
Bună seara. În 2018 am luat stimulent de inserție. Anul acesta a primit o scrisoare în care sunt somata sa dau banii înapoi pe o perioada de timp, cum ca nu am realizat venituri impozitabile în acea perioada. Eu am lucrat cu contract, doar ca mi s-a trecut 10 zile concediu fără plata în fiecare luna. Pentru primirea stimulentului trebuia sa am lucrate toată norma pe luna respectiva de 20 zile lucrătoare?
Buna ziua.
Am o cunostinta care e insarcinata in 12 saptamani, si de cand a instiintat la locul de munca de sarcina, patronul ar vrea sa o concedieze. Ea lucreaza de 2 ani la acel loc de munca, si as dori sa stiu daca este vreo lege prin care patronul sa aiba dreptul sa concedieze o fata gravida.
Si daca o concediaza, daca ar putea sa ia somaj pana cand intra in concediu prenatal si sa poata beneficia de indemnizatie concediu crestere copil.
Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil
Va multumesc mult
As dori sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie crestere copil, avand in vedere ca am o intrerupere de 2 saptamani in perioada 3iunie 2015 - 18 iunie 2015, iar eu urmeaza sa nasc in februarie 2016. Am lucrat un an, si dupa intreruperea de contract de 2 saptamani m-am reangajat inapoi la aceeasi firma.