avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... As dori sa bag divorț de soțul meu. În ultimii ani ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

As dori sa bag divorț de soțul meu. În ultimii ani bea foarte ...

As dori sa bag divorț de soțul meu. În ultimii ani bea foarte mult, și l-am tot iertat sperând ca poate se schimba. A acceptat și ajutorul doctorului pt a se lasă de bautură, dar după 2 zile după ce s-a externat s-a luat din nou de bautură, astfel ca l-am dus i coma la spital. Băiatul de 11 ani l-a găsit leșinat în casa. De atunci eu nu mai vreau sa îl iert, și as dori sa ma despart. Dar tot insista cu telefoane și nu vrea sa înțeleagă de bună voie sa ma lase în pace. As dori sa știu dacă bag divorț, dacă pot sa am o restricție împotriva lui. Îmi este teama ca se va apuca din nou de băut și poate sa facă ceva rău copiiilor și mie
Cel mai recent răspuns: jitaruelena , utilizator 23:08, 11 Februarie 2023
Buna ziua,
Daca este violent, puteti obtine un ordin de protectie impotriva lui si fara a divorta, cu atat mai mult după divort.
Momentan nu este violent. Doar ca nu îl pot scoate din casa deloc. Cum pot sa fac sa îl dau afara, fără sa revină cu forța?

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Buna ziua,
Daca este violent, puteti obtine un ordin de protectie impotriva lui si fara a divorta, cu atat mai mult după divort.

Dacă locuinta este proprietatea dvs personala achiziționată anterior căsătoriei sau locuiți în casa părinților dvs atunci puteți sa solicitati evacuarea lui pe calea instantei de judecata.
Dacă obțineți un ordin de protectie împotriva lui atunci poate fi evacuat pe o durata de maxim 6 luni de zile cât durează ordinul de protectie.
Contactați un avocat si o sa va îndrume in legatura cu divortul și evacuarea soțului dvs.
Va mulțumesc frumos

Avocat Neagu Elena a scris:

Dacă locuinta este proprietatea dvs personala achiziționată anterior căsătoriei sau locuiți în casa părinților dvs atunci puteți sa solicitati evacuarea lui pe calea instantei de judecata.
Dacă obțineți un ordin de protectie împotriva lui atunci poate fi evacuat pe o durata de maxim 6 luni de zile cât durează ordinul de protectie.
Contactați un avocat si o sa va îndrume in legatura cu divortul și evacuarea soțului dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ref violenta verbala in familie și divort Viorica Georgi Viorica Georgi As dori va rog sa mă îndrumați în următoarea situatie: sunt căsătorită de 11 ani, avem un copil minor și în soțul meu are probleme cu bautura în ... (vezi toată discuția)
Drepturile sotilor (drepturile casatoriei) Mariana Lenuta Mariana Lenuta Buna ziua. Ma numesc Mariana , am 40 de ani , am doi copii(baieti) 15 ani - 19 ani si as avea si eu o intrebare in legatura cu drepturile casatoriei.Sotul meu ... (vezi toată discuția)
Tata "alcoolic, violent, gelos" AlexandruValentin AlexandruValentin Am si eu o intrebare de natura familiara, referitoare la tatal meu. Pe mine ma cheama Alexandru si am aproape 18 ani. Maicamea este casatorita de 16 ani cu ... (vezi toată discuția)