avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tata \"alcoolic, violent, gelos\"
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tata "alcoolic, violent, gelos"

Am si eu o intrebare de natura familiara, referitoare la tatal meu.
Pe mine ma cheama Alexandru si am aproape 18 ani.
Maicamea este casatorita de 16 ani cu tatal meu care este "violent, alcoolic cat si gelos", de vreo 10 anii bea incontinu, am incercat si eu si maicamea sa il convingem sa nu mai bea, i-am pus de nenumarate orii intrebarea ce este mai important pentru el bautura sau familia, si de cele mai multe orii a evitat sa raspunda la acest subiect, dand de inteles ca mai important este bautura, problema nu este ca bea dar intrece masura, neputand sa se mai inteleaga nimeni cu el, ajunganduse la scandal si la violenta, problema lui este cu maicamea nu cu mine...noroc cu bunicii mei care se mai implica si se potoleste, ca daca nu ar fii ei nu stiu unde am ajunge, mie tare frica ca se va intampla.
Lu maicamea este frica sa bage divort de el deoarece de multe ori a amenintato cu moartea "daca bagii divort de mine iti tai gatu" acestea fiind spusele lui.
Am ajuns in punctul in care chiar eu doream sa il omor desii stiiam ca faceam o prostie, dar nu mai pot rezista cand aud acele vorbe, maicamea stiie ca a facut o greseala cand la cunoscut dar nu are acum ce face. :(
Plus ca este foarte gelos, programul de munca al mamei mele fiind 9 - 20 el veniind cu 1 ora mai inainte, ma zapaceste tot timpu pe mine la cap unde o fii cu cine umbla.
De atatia anii nici in acest moment nu si-a gasit un loc de munca stabil, cei mai multii evita oamenii de asa natura.
Casa este a bunicilor meii, care va ramane mie si mamei mele, el nu are nici un drept la aceea casa.
Nu stiu daca am formulat bine, si daca am scris corect dar am mare nevoie de ajutor m-am saturat de traiul asta.
Ultima modificare: Marți, 27 Iulie 2010
AlexandruValentin, utilizator
Cel mai recent răspuns: AlexandruValentin , utilizator 12:18, 27 Iulie 2010
Peste putin timp o sa devii major,asa ca vei putea sa iti iei viata in piept.Daca mama ta doreste sa ramana langa tata,nu te putem ajuta.
sfatul meu sti care ar fi?sa iti ieie mama ta inima in dinti,s se duca la politie,s il acuze,iar apoi politaii va vor sp ce sa faceti mai deprte.eu iti sp din propia experienta ca si tatal meu a fost asa pana am crescut,dupa ce am crescut,s-a potolit ca i-am dat o mama buna de bataie,si a si plecat de acasa de frica.tatal tau oricum nu o s aiba curaj s se atinga d mama,mai putin s o omoare,stai linistit.sau daca te crezi in stare si ai curaj,ar fi un sfat sa pui tu piciorul in prag,si sa iei tu stapanire.acuma tu decizi!sper s iti fie d folos ce ti-am sp;)
pt ca bunicii sunt proprietari, il pot chema in judecata pe tatal tau pt evacuare, intrucat tatal e tolerat in casa lor.
apoi, poate mama va prinde curaj sa dea divort de el.
de asemenea, mama ii poate face plangere penala sotului pt amenintari si agresiuni
Problema este ca el ne ameninta cu moartea, chiar el a spus "chiar daca baga divort de mine tot o omor si dau foc casei"
El considera ca iubirea se obtine prin frica.
Maicamea doreste sa bage divort dar ii ie frica sa nu ii faca ceva rau atat iei, mie cat si altor rude...
Daca o sa bage divort el va fii lasat in libertate, si ne va putea face rau cand va dorii, nimenii nu il va putea oprii, nici eu nu pot aveea grija de maicamea tot timpul, mai ales sa am grija in acelasi timp si de persoana mea, este o situatie complicata nu e chiar asa usor in ceea ce ne priveste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz psihic - parinte newvendetta25 newvendetta25 Salutare, Am 18 ani, locuiesc cu fratele meu in varsta de 8 ani, mama, tatal si bunica noastra. Problema este abuzul psihic facut de tatal nostru.Obisnuieste ... (vezi toată discuția)
Tata agresiv, probleme cu alcoolul Florina09 Florina09 Sunt fata, am 17 ani si locuiesc impreuna cu tata, mama si bunica din partea mamei. Povestea a inceput acum cativa ani, cand tata s-a apucat de baut,a fost dat ... (vezi toată discuția)
Ordonanta prezidentiala pentru interzicire de a mai intra in locuinta Marynosh Marynosh Buna ziua, Parintii mei sunt in divort.. intr-un divort destul de urat as putea spune.. Tatal meu este foarte violent.. este consumator de bauturi ... (vezi toată discuția)