avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tata agresiv, probleme cu alcoolul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tata agresiv, probleme cu alcoolul

Sunt fata, am 17 ani si locuiesc impreuna cu tata, mama si bunica din partea mamei. Povestea a inceput acum cativa ani, cand tata s-a apucat de baut,a fost dat afara de la serviciu (asistent la spital), a lucrat pe taxi si a avut foarte multe amenzi din cauza bauturii si agresivitatii (pe care le-a platit mama ). De 3 ani nu lucreaza, desi i-am adus si eu personal oferte de munca. Bea din ce in ce mai mult, are un vocabular extrem de urat si dur, insa violenta nu este doar verbala, ci si fizica. In mine nu are curaj sa dea, insa pe bunica mea nu o suporta si desi stam in apartamentul ei, incearca sa o dea afara din casa si ii spune ca vrea sa o vada moarta, fara a avea un motiv anume. Mentionez ca ea ne face mancare, ma ajuta cu orice e nevoie si e o fire calma, nevinovata. Pe mama o santajeaza continuu sa ii dea bani de tigari si de bautura, iar ea continua sa cedeze de frica. I-a propus divortul, insa el ameninta ca va da foc apartamentului si ca se va sinucide. In aceasta seara am avut o discutie extrem de politicoasa cu el, spunandu-i ca il iubesc si ca vreau sa fie alaturi de mine, sa simt ca am un tata si ca poate avea incredere sa imi spuna ce probleme are. Rezultatul a fost o serie de injuraturi si reprosuri ca "e nevoit sa fumeze tigari de pe drum"si ma impinge pana ma scoate din camera lui. Prioritatea lui nu este nicidecum familia si mi-a spus rece ca nu il intereseaza soarta mea.

Intrebarea mea este urmatoarea: Eu, in calitate de copil (in ianuarie implinesc 18 ani), ce as putea face? La cine pot sa apelez ? Mamei ii e frica sa depuna vreo plangere, asa ca vreau eu sa fac ceva pentru binele meu, al ei si al bunicii .
Cel mai recent răspuns: Florina09 , utilizator 19:56, 28 Octombrie 2013
Solutia este divortul.Casa fiind a bunicii aceasta il va evacua. Pentru violenta sunati la politie de fiecare data .Daca este cazul persoanele agresate pot scoaste certificat medico-legal. Amenintarile cu sinuciderea si datul foc sunt des intalnitye la persoane de acest gen dar sunt facute pentru a santaja . Mama trebuie sa aiba curajul sa divorteze. Daca n u, bunica in calitate de proprietar are dreptul sa deschida proces de evacuare din imobil pentru lipsa de titlu locativ si pentru violenta . Consultati un avocat si porniti procedura . Tu ca fiica nu poti face nimic din pacate , actiunile de divort si evacuare apartin mamei si respectiv bunicii. Calvarul va mai dura 6 luni -un an cat timp dureaza [procesul si evacuarea propriu zisa .
Va multumesc mult pentru ajutor.
Atentie! Daca bunica ta se poate deplasa, impreuna cu tine si mama ta la sediul Politiei, mergeti cu toate si depuneti plangere pentru toate cauzele(violenta,amenintare ,santajare). Si cereti in mod expres ca acesta sa fie evacuat imediat din locuinta bunicii, deoarece acesta locuiaste abuziv si ca nu vrea sa paraseasca locuinta. Te rog sa ai grija de bunica si mama ta, este momentul sa le convingi sa mearga la politie.
Tu poti face o sesizare la politie si sa spui tot ce se intampla la bunica ta in casa, si sa nu iti sa mentionezi ca acesta nu vrea sa paraseasca locuinta. Sesizarea o poti face prine email catre politia din judetul in care locuiesti iar in timp de o luna maxim o sa fiti contactati iar politia va face cercetari imediata, daca vei sesiza politia nu uita sa completezi toate datele tale dupa buletin este importat. Aveti mare grija de voi, si nu uita ca nu sunteti motivate in niciun fel sa suportati o astfel de persoana.
Imi pare rau pentru ceea ti se intampla. dar dai dovada de maturitate si stii ce vrei. Ai primit sfaturi bune , asa ca stii ce ai de facut. Trebuie sa fii sprijin pentru mama si bunica ta si sa le incurajezi sa faca ceea ce trebuie , sa-l evacueze si mama ta sa divorteze. Acesta e un cosmar, nu un mod de viata . Persoanele de acest fel, ca tatal tau , nu sunt niste victime, dar fac victime in jurul lor . Ganditi-va la voi , la viitorul vostru. Succes si toate cele bune..!!
Chiar eşti sigură că mama ta nu deţine o cotă parte din apartamentul pe care îl consideri al bunicii?! Înainte de a acţiona, este necesar să te documentezi asupra situaţiei proprietăţii. Să nu vă treziţi cu apartamentul scos la licitaţie şi vândut pe nimic în urma revendicărilor din partea tatălui. Locuind atâţia ani acolo, tatăl tău poate revendica sume însemnate ca urmare a îmbunătăţirilor aduse locuinţei. Consultă un avocat din partea locului mai întâi.

Alte discuții în legătură

Cum poate fi dus la un control psihologic o persoana fara acordul sau Aida@ Aida@ Tatal meu se trage dintr o familie de alcolisti foarte agresivi ( ca si exemplu fratele tatalui meu o alerga prin curte pe sotia acestuia cu toporul). Tata ... (vezi toată discuția)
Sot violent skeptic skeptic Va scriu in speranta de a-mi da cateva sfaturi, cu privire la demersurile ce trebuiesc indeplinite in cazul unui divort al parintilor. Situatia se prezinta ... (vezi toată discuția)
Abuz psihic - parinte newvendetta25 newvendetta25 Salutare, Am 18 ani, locuiesc cu fratele meu in varsta de 8 ani, mama, tatal si bunica noastra. Problema este abuzul psihic facut de tatal nostru.Obisnuieste ... (vezi toată discuția)