avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Activitate cracanatu

Activitate cracanatu

Răspuns la discuția Recurs la ICCJ
Buna ziua
Va multumesc pentru interesul acordat si va aduc la cunostinta ca am cerut -contestatie in anulare -conform art 488 alin.1 pct.3 din C.proc. civ. asa cum si- a justificat decizia cel de-al treilea judecator si trimiterea spre rejudecare la judecatorie in acest caz decizia fiind luata de Tribunal sectia contencios care se pare ca nu avea competenta procesul fiind unul civil.S-a stabilit termen pe 19 aprilie cu plata taxei de 100 lei.
Intrebare: oare nu avocatul meu trebuia sa-mi explice aceste situatii fara ca eu sa apelez la domniile voastre?
Discuție Recurs la ICCJ
Buna ziua
Am o intrebare :-se poate face recurs la ICCJ daca intr-un proces civil dupa fond in apel la Curtea de Apel decizia este 2 la 1--un judecator face opinie separata ,dar totusi decizia celorlalti doi judecatori este definitiva?
Buna ziua
1--se poate face recurs la ICCJ daca intr-un proces de contencios -administrativ dupa fond in apel solutia este--- Definitiva
2--se poate face recurs la ICCJ daca intr-un proces civil dupa fond in apel la Curtea de Apel decizia este 2 la 1--un judecator face opinie separata(inca nu s-a completat decizia dupa 4 luni)
Va multumesc
Răspuns la discuția Reprezentare la ICJC
Va multumesc.Am banuit si eu ca exceptia judecata de CC se intinde la toate fazele procesuale.
Răspuns la discuția Reprezentare la ICJC
Va multumesc. E bine de stiut.
Buna ziua
Doresc un raspuns la intrebarea: este legal sa ma reprezint singur, ca simplu cetatean fara cunostinte juridice in fata judecatorilor ICJC si sa-mi sustin dosarul, sau am obligatoriu nevoie de un avocat?.Intreb deoarece stiu ca ma pot reprezenta in persoana la fond si apel fara avocat.
Imi cer scuze pentru exagerarea facuta.Voi cerceta si situl indicat de dv-tra.
Va multumesc pentru raspuns.
Doamna consilier juridic
Cred ca ar trebui ca impreuna cu judecatorul sa cititi legea 544/2004 actualizata in 2014 de pe situl EuroAvocatura.ro care cred ca este cea mai actualizata si pusa in acord cu Noile Coduri.Deci parerea mea este ca voi castiga apelul,fara drept de apel cum se zice.
Nu pot decat sa va recomand:invatati,invatati,invatati ca uite asa duceti lumea in eroare.
Buna ziua
Am castigat un proces prin hotarare definitiva a Curtii de Apel pe 10 dec. 2014.Primaria s-a achitat in parte de plata banilor(o suma de 2400 lei nu au vrut sa o plateasca pentru ca era eroare materiala nefiind trecuta sub mentiunea "In numela legii hotaraste"-eroarea a fost rezolvata dar eu nu am primit banii nici in ziua de azi 7 iulie)si mai trebuia sa-mi acorde un teren .Pentru ca se targiversa atribuirea terenului am apelet la executor in 5 martie 2015.Primaria a fost instiintata pe 6 martie iar ei au contestat executare pe19 martie cu toate ca in documentatia trimisa de executor scrie ca au 5 zile sa depuna contestatie.
Judecatorul a admis contestatia si a dat urmatoarea motivare:
--Potrivit art 24 alin 1 din Lg.554/2004 "daca in urma admiterii actiunii autoritatea publica aste obligata sa incheie, sa inlocuiasca sau sa modifice actul administrativ, sa elibereze un alt inscris sau sa efectuieze anumite operatiuni administrative hotararii definitive se face de bunavoie in termenul prevazut in cuprinsul acesteia,iar in lipsa unui astfel de termen,in termen de cel mult 30 de zile de la data ramanerii definitive a hotararii" iar potrivit art 2 "in cazul in care debitorul nu executa de bunavoie obligatia sa, aceasta se duce la indeplinire prin executare silita,PARCURGANDUSE PROCEDURA PREVAZUTA DE PREZENTA LEGE" Pentru a pune in executare decizia CA in sensul atribuirii lotului de teren contestatoarea trebuie sa efectuieze anumita operatiuni administrative.In cazul refuzului executarii de bunavoie a obligatiei, creditorul trebuie sa urmeze procedura prev. de cap.3 din Lg.554/2004, care este derogatorie de la dreptul comun privind executarea silita a obligatiei de a face.
Avand in vedere ca intimatul a urmat procedura executarii silite de drept comun, care nu se aplica in materia contenciosului administrativ, instanta hotaraste:
-admite contestatia la executare si anuleaza actele de executare, respinge cererea de suspendare ca ramasa fara obiect.
Mai am 7 zile sa depun cerere de apel. Va rog sa-mi dati solutii de a combate hotararea.
Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Obligatia de a face
Pentru AVLIL,referitor la riscuri:
Exemplu: presupunem ca ar trebui sa primesc 1 milion pe o lucrare.Eu propun avocatului un procent de 20%.Avocatul spune ca vrea 100 de mii inainte si 20% onorariu de succes.Dupa cum spuneti eu am toate probele.In aceasta situatie de exemplu eu propun sa-l platesc chiar cu 30% onorariu de succes numai daca castiga procesul, fara bani inainte.
Deci trebuie invatati si avocatii sa-si asume riscuri cand reprezinta un client.Specificat in contract cat va fi platit in caz de pierdere.Ca doar pe analiza sa deschizi proces.