avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Activitate crisfloriana

Activitate crisfloriana

Buna seara. Lucrez intr-o companie nationala de 10 ani, cu norma intreaga, in grila de salarizare fiind incadrata la clasa 6, iar dupa ultima marire la 1 ianuarie 2017 salariul meu este de 1444 lei brut. Daca salariul minim pe economie va fi de 1450 lei de la 1 feb, voi avea dupa 10 ani de vechime in munca acelasi salariu ca un nou angajat incadrat pe aceeasi functie, cu aceleasi studii dar pe o clasa de salarizare mai mica. Se poate incadra acest lucru ca si discriminare? Ce drepturi am ca si angajat in acest caz?
Răspuns la discuția concediu de odihna
Dar trebuie sa aiba un motiv intemeiat pentru a ma rechema din concediu. Nu este vorba ca la locul de munca este aglomerat si nu fac fata fara mine.Ma cheama pe mine din concediu ca sa plece altcineva in concediu. In acest caz ambii salariati sunt programati in aceeasi perioada pentru concediu. Nu era datoria angajatorului sa asigure inlocuirea respectivei colege atunci cand s-au facut programarile? Cum are ea drept la concediu atunci cand l-a programat si eu nu? Am uitat sa mentionez ca pentru a o inlocui trebuie sa ma deplasez in alta localitate, la o distanta de 6-7 km. Masina personala nu am, iar autobuze, microbuze nu sunt. Mi s-a reprosat ca e rea vointa din partea mea, ca nu vreau sa merg, ca la o distanta asa mica nu am cum sa nu gasesc mijloc de transport. E datoria mea sau a angajatorului sa gaseasca transport?
Buna ziua. Angajatorul ii poate impune unui salariat sa isi anuleze concediul de odihna in beneficiul altui salariat, in conditiile in care programarile pentru concedii s-au facut la inceputul anului? Concret: o colega are programat concediul de odihna in luna august 2015, la fel ca mine. Eu am facut cerere pentru un bilet de tratament balnear prin casa de pensii, ca asigurat al respectivei case de pensii. Colega are nunta fiului. Mi se cere de catre director sa anulez concediul de odihna pentru a o inlocui pe respectiva colega. Mi s-a cerut de asemenea sa arat biletul de bai, pe care nu il pot arata deoarece inca nu s-au publicat biletele aprobate de casa de pensii pentru perioada respectiva. Cum se poate proceda in acest caz?