avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Activitate 1Mihai1

Activitate 1Mihai1

Răspuns la discuția Nerespectare partaj
Probabil asta este modul ei de a-mi multumi pentru ajutorul acordat. :)

Multumesc pentru ajutor.
Sincer sa fiu, nu m-am asteptat la asa ceva.
"cu toate dotarile si utilitatile in stare de functionare" nu este suficient ?
Un teren si o masina care i-au ramas ei, casa cu tot ce contine mie. Dar nu exista o lista cu bunurile din locuinta.
Partajat inseamna daca au fost trecute individual in actul de partaj ?
Buna ziua,

As dori sa stiu ce se poate face in cazul in care fosta sotie nu a respectat partajul voluntar incheiat intre noi.
Conform intelegerii dintre noi, dupa data la care s-a facut partajul a avut o perioada de trei luni de zile in care a mai putut locui in locuinta (fara nici o obligatie fata de mine), urmand ca dupa data stabilita sa predea locuinta "cu toate dotarile si utilitatile in stare de functionare si cu cheltuielile de intretinere si utilitati achitate la zi, pentru intreaga perioada in care apartamentul s-a aflat in folosinta mea". In data la care am convenit sa paraseasca locuinta am primit un e-mail cu fotografiile ceasurilor de la utilitati. In seara zilei respective am fost la locuinta cu pricina unde am constat ca "fosta" a plecat luand cu ea o mare parte din bunuri (aparatura electrocasnica, articole de camping, vesela etc.) desi intelegerea a fost ca pleaca doar cu lucrurile ei personale.
Răspuns la discuția Partaj
Eu sunt titular iar ea este codebitor. Solicitarea din partea bancii a fost ca eu singur sa indeplinesc conditiile financiare pentru a putea ramane singur pe credit.

Daca doriti neaparat va pot trimite acordul bancii intr-un mesaj privat.
Codebitor nu va mai fi, pentru ca deja avem acordul bancii pentru scoaterea ei ca si garant din creditul ipotecar. Mai trebuie semnat acordul la notar, dupa care Fondul de Garantare o va scoate definitiv din ecuatie, ea fiind libera sa acceseze un nou credit Prima casa.
De un an de zile ea locuieste cu fetita in locuinta noastra unde isi plateste utilitatile (gaz, electricitate ...), dar fara a contribui in vreun fel la plata ratei creditului. Aceasta fiind suportata de mine in toata acesta perioada (am avut posibilitatea de a locui intr-o locatie fara nici un cost, iar asta mi-a permis sa achit singur rata la credit). Fara obligatii inseamna ca vrea sa locuiasca in continuare in aceeleasi conditii.
Despre sulta nu am discutat pentru ca a fost cazul. Avem in propietate o locuinta care in urma partajului imi va ramane mie, un teren si o masina care in vor ramane ei conform intelegerii.
Exact cum banuiam.
Pe de o parte as lasa-o sa stea pentru ca nu vreau ca fetita noastra sa fie plimbata inainte de a se putea stabili in casa lor.
Pe de alta parte ma deranjeaza enorm faptul ca incearca sa sa ma pacaleasca si in afara de asta ma santajeaza:
- o data cu partajul: adica nu il mai facem daca eu nu o las sa mai locuiasca fara nici o obligatie timp de 5 luni
- si inca o data emotional: ca ea ce face si cum se descurca "cu un copil dupa ea" (este exact formularea ei)