avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectare partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectare partaj

Buna ziua,

As dori sa stiu ce se poate face in cazul in care fosta sotie nu a respectat partajul voluntar incheiat intre noi.
Conform intelegerii dintre noi, dupa data la care s-a facut partajul a avut o perioada de trei luni de zile in care a mai putut locui in locuinta (fara nici o obligatie fata de mine), urmand ca dupa data stabilita sa predea locuinta "cu toate dotarile si utilitatile in stare de functionare si cu cheltuielile de intretinere si utilitati achitate la zi, pentru intreaga perioada in care apartamentul s-a aflat in folosinta mea". In data la care am convenit sa paraseasca locuinta am primit un e-mail cu fotografiile ceasurilor de la utilitati. In seara zilei respective am fost la locuinta cu pricina unde am constat ca "fosta" a plecat luand cu ea o mare parte din bunuri (aparatura electrocasnica, articole de camping, vesela etc.) desi intelegerea a fost ca pleaca doar cu lucrurile ei personale.
Ce ziceți ca a luat ați partajat, erau în lotul dvs?
Partajat inseamna daca au fost trecute individual in actul de partaj ?
Pai da, în afara de casa ce ati mai împărțit? Sau ce ati împărțit?
Ultima modificare: Luni, 29 August 2016
gi-jane2, moderator
Un teren si o masina care i-au ramas ei, casa cu tot ce contine mie. Dar nu exista o lista cu bunurile din locuinta.
Ultima modificare: Luni, 29 August 2016
1Mihai1, utilizator
Daca nu ati identificat exact bunurile din locuinta care au ramas fiecaruia sau nu ati mentionat ca va raman dvs, atunci nu inseamna ca ati partajat si deci nu s-a incalcat nicio conventie.

Alte discuții în legătură

Partaj maia01 maia01 buna ziua. Am si eu o intrebare. cum pot introduce actiunea de partaj daca nu am nici un act doveditor (toate au ramas la sot in locuinta lui propietate ... (vezi toată discuția)
Partaj amiabil, variante adela_53 adela_53 Buna seara, In vara acestui an s-a incheiat divortul, dupa 3 ani de casatorie. Eu detin un apartament dobandit inaintea casatoriei , apartament in care am ... (vezi toată discuția)
Partaj locativ elyada elyada In data de 28 mai 2009 prin dijungerea capetelor de cerere dintre divort si partajul locativ,s-a dat hotararea definitiva si irevocabila pentru desfacerea ... (vezi toată discuția)