avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectare partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectare partaj

Buna ziua,

As dori sa stiu ce se poate face in cazul in care fosta sotie nu a respectat partajul voluntar incheiat intre noi.
Conform intelegerii dintre noi, dupa data la care s-a facut partajul a avut o perioada de trei luni de zile in care a mai putut locui in locuinta (fara nici o obligatie fata de mine), urmand ca dupa data stabilita sa predea locuinta "cu toate dotarile si utilitatile in stare de functionare si cu cheltuielile de intretinere si utilitati achitate la zi, pentru intreaga perioada in care apartamentul s-a aflat in folosinta mea". In data la care am convenit sa paraseasca locuinta am primit un e-mail cu fotografiile ceasurilor de la utilitati. In seara zilei respective am fost la locuinta cu pricina unde am constat ca "fosta" a plecat luand cu ea o mare parte din bunuri (aparatura electrocasnica, articole de camping, vesela etc.) desi intelegerea a fost ca pleaca doar cu lucrurile ei personale.
"cu toate dotarile si utilitatile in stare de functionare" nu este suficient ?
O casa cu tot ce conține...macar sa fi făcut un inventar.

Puteți încerca o plangere pt furt.
Ultima modificare: Luni, 29 August 2016
gi-jane2, moderator
Sincer sa fiu, nu m-am asteptat la asa ceva.
Farfuriile nu fac parte din dotarea unei case. Ele pot fi de plastic, de hartie, de cristal sau deloc. Nu scad si nu cresc valoarea casei, de principiu.
Nefiind dotari si nici utilitati, erau bunuri mobile, comune, care se aflau in casa. Ca si cortul, spre exemplu.
IN caz ca acele bunuri voiati sa va ramana, trebuia sa mentionati, cum spune colega, casa cu tot ce se afla in ea la momentul partajului... si pentru ca si asa aveati problema cu a dovedi ce se afla in casa la acel moment, trebuia enumerate bunurile.
Probabil asta este modul ei de a-mi multumi pentru ajutorul acordat. :)

Multumesc pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj maia01 maia01 buna ziua. Am si eu o intrebare. cum pot introduce actiunea de partaj daca nu am nici un act doveditor (toate au ramas la sot in locuinta lui propietate ... (vezi toată discuția)
Partaj amiabil, variante adela_53 adela_53 Buna seara, In vara acestui an s-a incheiat divortul, dupa 3 ani de casatorie. Eu detin un apartament dobandit inaintea casatoriei , apartament in care am ... (vezi toată discuția)
Partaj locativ elyada elyada In data de 28 mai 2009 prin dijungerea capetelor de cerere dintre divort si partajul locativ,s-a dat hotararea definitiva si irevocabila pentru desfacerea ... (vezi toată discuția)