avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

buna ziua. Am si eu o intrebare. cum pot introduce actiunea de partaj daca nu am nici un act doveditor (toate au ramas la sot in locuinta lui propietate personala). Si nu vrea recunoasca ca in locuinta au ramas si bunuri comune (ex. mobila,aparatura uz casnic,) Mentionez ca salariul meu a fost mereu mai mare decat al lui. multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:16, 25 Octombrie 2010
Incercati sa scoateti copii de pe actele de provenienta ale respectivelor bunuri,din locurile de unde le-ati achizitionat.
De asemeni instanta poate obliga cealalta parte sa depuna actele pe care le detine.
dar daca magazinul respectiv tine documentele doar un an si dupa aceea le arhiveaza?unde le mai gasesc ?este cazul unui magazin de electrocasnice si al unuia de mobila de la care si eu am nevoie sa scot aceste documente.cum pot dovedi ca aceste bunuri au existat daca nici cealalta parte nu depune nimic la dosar sau daca respectivelefacturi nu mai exista ?
actiunea de partaj este grea si nu poate sa o faca decat un avocat, care va spune ce probe trebuiesc administrate.
Incercati si mergeti la sediile respectivelor firme,aratand perioada in care le-ati cumparat,daca nu se poate exista posibilitatea ca instanta sa il oblige pe fostul sot sa depuna actele de provenienta,facturile de achitare.
.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorþ. documentele privind bunurile comune sunt reþinute de soþ gina01 gina01 Am si eu o intrebare. Am divortat dupa 8 ani iar toate actele(documentele) care demonstreaza ca am avut bunuri in comun au ramas la fostul sot. CE POT SA FAC ... (vezi toată discuția)
Nerespectare partaj 1Mihai1 1Mihai1 Buna ziua, As dori sa stiu ce se poate face in cazul in care fosta sotie nu a respectat partajul voluntar incheiat intre noi. Conform intelegerii ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj lylo lylo Buna ziua.Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste explicatii pe tema unui partaj destul de complicat. X si Y se casatoresc si se muta impreuna la parintii lui ... (vezi toată discuția)