Am divortat de aproape un an de zile, iar acum suntem in situatia de a face partajul.
In mare: avem un apartament achizitionat prin Prima Casa, care, in urma partajului urmeaza sa treaca in propietatea mea, ca si parte a intelegerii amiabile. Fosta sotie imi spune ca dupa partaj, lege ii da dreptul sa mai locuiasca inca trei luni in acest imobil si ca trebuie trecut in actul de partaj un termen limita pana la care ea poate locui acolo.. As dori sa stiu daca exista o astfel de lege si care ar fi acesta.
Ea sta acolo doar cu acordul dvs. Nu exista vreo lege sa va oblige.
Poate fi o obligatie asumata de dvs la partaj, adica va puteti intelege sa mai locuiasca o perioada.
Exact cum banuiam.
Pe de o parte as lasa-o sa stea pentru ca nu vreau ca fetita noastra sa fie plimbata inainte de a se putea stabili in casa lor.
Pe de alta parte ma deranjeaza enorm faptul ca incearca sa sa ma pacaleasca si in afara de asta ma santajeaza:
- o data cu partajul: adica nu il mai facem daca eu nu o las sa mai locuiasca fara nici o obligatie timp de 5 luni
- si inca o data emotional: ca ea ce face si cum se descurca "cu un copil dupa ea" (este exact formularea ei)
E, asta cu copilul o poate rezolva.. il lasa cu dvs ca sunteti taica-sau pana isi rezolva problema locativa.
Ce inseamna sa locuiasca fara obligatii ? Nu vrea sa plateasca o cota din facturi si intretinere ?
V-ati inteles sa ii dati sulta ?
Sa o tineti fara sa plateasca nimic e oricum mai ieftin decat un partaj in instanta, poate dura ani, costa si in timpul procesului va sta oricum in casa.
De un an de zile ea locuieste cu fetita in locuinta noastra unde isi plateste utilitatile (gaz, electricitate ...), dar fara a contribui in vreun fel la plata ratei creditului. Aceasta fiind suportata de mine in toata acesta perioada (am avut posibilitatea de a locui intr-o locatie fara nici un cost, iar asta mi-a permis sa achit singur rata la credit). Fara obligatii inseamna ca vrea sa locuiasca in continuare in aceeleasi conditii.
Despre sulta nu am discutat pentru ca a fost cazul. Avem in propietate o locuinta care in urma partajului imi va ramane mie, un teren si o masina care in vor ramane ei conform intelegerii.
Cred ca sunteti in eroare macar in anumite detalii.
Ea nu ar trebui sa stea gratis, adica la momentul impartelii, se stabileste cine cu ce a contribuit si cota aceluia creste. daca ea nu achita rate, cota dv. creste, deci ea nu a stat gratuit.
Asa ar trebui si daca faceti schimburi de chestiuni in natura, insa nu stiu eu cum ati negociat atata timp cat nu stiti daca juridic e legal.
Pe de alta parte, doamna va pleca de gat cu piatra codebitorului sau dv. veti refinanta creditul? Ce v-a comunicat banca creditoare in acest sens? Daca ramane codebitor, ii achitati o despagubire pentru asta?
Parasire domiciliu?
nellivan
Sunt casatorit de 17 ani, doi copii si avem un apartament cumparat in rate pe 24 ani
Sotia vrea sa plece de acasa , vrea sa divorteze si vrea sa renunte la ... (vezi toată discuția)