avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Am divortat de aproape un an de zile, iar acum suntem in situatia de a face partajul.
In mare: avem un apartament achizitionat prin Prima Casa, care, in urma partajului urmeaza sa treaca in propietatea mea, ca si parte a intelegerii amiabile. Fosta sotie imi spune ca dupa partaj, lege ii da dreptul sa mai locuiasca inca trei luni in acest imobil si ca trebuie trecut in actul de partaj un termen limita pana la care ea poate locui acolo.. As dori sa stiu daca exista o astfel de lege si care ar fi acesta.

multumesc,

Cel mai recent răspuns: 1Mihai1 , utilizator 15:03, 5 Mai 2016
Codebitor nu va mai fi, pentru ca deja avem acordul bancii pentru scoaterea ei ca si garant din creditul ipotecar. Mai trebuie semnat acordul la notar, dupa care Fondul de Garantare o va scoate definitiv din ecuatie, ea fiind libera sa acceseze un nou credit Prima casa.
Serios? E garant sau codebitor?
Iacata ca e prima situatie de gen intalnita de mine. Aveti un acord al bancii in acest sens, fara solicitari suplimentare? Fraier fond... tare as vrea sa vad un astfel de acord. Felicitari!
Eu sunt titular iar ea este codebitor. Solicitarea din partea bancii a fost ca eu singur sa indeplinesc conditiile financiare pentru a putea ramane singur pe credit.

Daca doriti neaparat va pot trimite acordul bancii intr-un mesaj privat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj apartament cu credit ipotecar nemteanul1980 nemteanul1980 Detin impreuna cu sotia un apartament contractat prin credit ipotecar. Titularul contractului de credit sunt eu, sotia fiind codebitor. Bunul a fost ... (vezi toată discuția)
Partaj - unul din soti a ramas in actele de ipoteca bebibebo bebibebo A divortat de sotie acum 3 ani, cand s-a pronuntat si actiunea de partaj. Sotii au avut o intelegere intre ei, ea a ramas cu casa si tot ce era in ea, ... (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu? nellivan nellivan Sunt casatorit de 17 ani, doi copii si avem un apartament cumparat in rate pe 24 ani Sotia vrea sa plece de acasa , vrea sa divorteze si vrea sa renunte la ... (vezi toată discuția)