Am divortat de aproape un an de zile, iar acum suntem in situatia de a face partajul.
In mare: avem un apartament achizitionat prin Prima Casa, care, in urma partajului urmeaza sa treaca in propietatea mea, ca si parte a intelegerii amiabile. Fosta sotie imi spune ca dupa partaj, lege ii da dreptul sa mai locuiasca inca trei luni in acest imobil si ca trebuie trecut in actul de partaj un termen limita pana la care ea poate locui acolo.. As dori sa stiu daca exista o astfel de lege si care ar fi acesta.
Codebitor nu va mai fi, pentru ca deja avem acordul bancii pentru scoaterea ei ca si garant din creditul ipotecar. Mai trebuie semnat acordul la notar, dupa care Fondul de Garantare o va scoate definitiv din ecuatie, ea fiind libera sa acceseze un nou credit Prima casa.
Serios? E garant sau codebitor?
Iacata ca e prima situatie de gen intalnita de mine. Aveti un acord al bancii in acest sens, fara solicitari suplimentare? Fraier fond... tare as vrea sa vad un astfel de acord. Felicitari!
Eu sunt titular iar ea este codebitor. Solicitarea din partea bancii a fost ca eu singur sa indeplinesc conditiile financiare pentru a putea ramane singur pe credit.
Daca doriti neaparat va pot trimite acordul bancii intr-un mesaj privat.
Parasire domiciliu?
nellivan
Sunt casatorit de 17 ani, doi copii si avem un apartament cumparat in rate pe 24 ani
Sotia vrea sa plece de acasa , vrea sa divorteze si vrea sa renunte la ... (vezi toată discuția)