avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parasire domiciliu?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parasire domiciliu?

Sunt casatorit de 17 ani, doi copii si avem un apartament cumparat in rate pe 24 ani
Sotia vrea sa plece de acasa , vrea sa divorteze si vrea sa renunte la apartament.Vrea sa ia si copii . Ce trebuie sa fac? cum trebuie sa procedez?
La ce trebuie sa ma astept? Divortul il doreste la notar.
Cel mai recent răspuns: nellivan , utilizator 08:29, 11 Iunie 2014
Ne-ati zis doar ce vrea sotia, dvs ce vreti ?
Daca sunteti si dvs de acord, mergeti la notar si divorati si faceti si partaj cu acordul bancii.
Daca vreti sa divortati la notar trebuie sa va puneti de acord pe toate aspectele, sa exercitati impreuna autoritatea parinteasca ( daca vb de copii minori), unde vor locui, ce pensie si cum le veti plati, in ce priveste numele sotiei sa il pastreze pe cel din casatorie sau sa revina la cel anterior..
La partaj e ceva mai complicat, mergeti la banca sa vedeti in ce conditii puteti prelua dvs ratele. Daca nu puteti, sotia va ramane parte in contractul incheiat cu banca pana cand veti achita. Pt ca nici dansa n-o sa vrea sa riste sa fie executata silita daca nu veti putea plati ratele si ap sa fie al dvs, nu veti face partajul in acest moment, insa puteti face o intelegere scrisa ca veti plati ratele si la sfarsitul achitarii creditului de catre dansa se obliga sa va cedeze cota ei fara pretentie la o sulta.
Eu nu stiu inca, dar ea a parasit domiciliu si a luat si copii.Ea renunta la casa dar nu mai vrea sa fie codebitoare . Credit OTP Bank am luat 37000 franci(24000 euro) platim de 8 ani si mai avem de dat 30000 franci(25000 euro) Eu nu am alt codebitor ca nu vreau sa inpart casa cu el.Eu ma angajez sa platesc ratele,
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iunie 2014
nellivan, utilizator
Mergeti la banca si vedeti conditiile acesteia pt a prelua creditul.
Banca nu o scoate din acte ca codebitoare si eu nu am incredere in nimeni sa fie codebitor ca pe urma o sa aiba pretentii la apartament nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj apartament cu credit ipotecar nemteanul1980 nemteanul1980 Detin impreuna cu sotia un apartament contractat prin credit ipotecar. Titularul contractului de credit sunt eu, sotia fiind codebitor. Bunul a fost ... (vezi toată discuția)
Credit prima casa / divort - partaj Elf123 Elf123 Buna ziua, Am obtinut un credit prima casa in toamna. Sotia este co-platitor. Suntem casatoriti de mai putin de un an si luna aceasta am depus cerere de ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament mihaillito mihaillito Am achizitionat in urma cu 3 ani prin programul prima casa un apartament impreuna cu sotia mea. Amandoi suntem proprietari, eu sunt debitor la credit iar ea ... (vezi toată discuția)