avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Credit Prima Casa / Divort - Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Credit Prima Casa / Divort - Partaj

Buna ziua,

Am obtinut un credit prima casa in toamna. Sotia este co-platitor.
Suntem casatoriti de mai putin de un an si luna aceasta am depus cerere de divort.

Sotia nu are nici o pretentie asupra apartamentului atat timp cat preiau ratele.

Se poate rezolva totul simplu, la notar? Care este procedura ca ea sa nu mai figureze ca si co-platitor la credit? Daca sustine ca nu are nici o pretentie, si banca nu e de acord sa raman singur cu creditul, si ea inca o sa figureze ca si co-platitor dar eu platesc ratele, exista vreun risc?

Va rog sa imi sugerati care e cea mai buna metoda sa terminam totul simplu si fara sa implice prea multe costuri.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:29, 22 Martie 2011
intai rezolvati cu banca.. obtineti acordul ei pt partaj si preluarea ratelor de dvs, eventual va trebuie alt coplatitor. abia apoi mergeti la notar pt iesire din indiviziune
altefl, nu e bine pt doaman ca ramane coplatotor in contractul de credit si raspunde fata de banca cu veniturile si bunurile dansii pt achitarea creditului, in caz ca nu veti plati ratele se ajunge la executare silita si dupa vanzarea imobilului va ramane o diferenta in banii de plata.
in plus, doaman nu va putea contracta un alt credit mai mare daca e coplatitor la altul si se indatoreaza peste limita

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament cumparat prin prima casa marcelutza marcelutza Buna seara, As avea nevoie de uin sfat: In urma cu 1 an s-a cumparat un apartament la bloc cu Prima casa,de cei 2 soti.Acum sotii sunt in divort. ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament prima casa gabriela_munteanu gabriela_munteanu Buna ziua. Daca o persoana a achizitionat impreuna cu sotul un apartament in anul 2009 prin programul prima casa iar anul acesta au divortat, care sunt sansele ... (vezi toată discuția)
Sulta- cuantum in contract ipotecar prima casa atwaro atwaro Buna ziua, sper sa ma puteti sfatui in legatura cu urmatoarea situatie: In urma cu peste 2 ani am achizitionat prin contract Prima Casa un apartament, ... (vezi toată discuția)