avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Activitate madeby

Activitate madeby

Buna ziua,

Asa cum bine stiti, pentru inregistrarea unui PFA este nevoie de cateva documente, printre care, asa cum se mentioneaza pe site-ul ONRC:

DACA ESTE CAZUL:
documentele care atestă pregătirea profesională (fotocopii certificate olograf) şi/sau
documentele care atestă experienţa profesională (fotocopii certificate olograf)

Acel ”Daca este cazul” il inteleg ca fiind o facultate a celui ce inregistreaza un PFA, nu o obligatie, insa internetul e plin de informatii contradictorii, si as dori sa ma lamuresc, de fapt, daca acele documente care atesta pregatirea ori experienta sunt absolut necesare.

As dori sa inregistrez un PFA ce comercializeaza produse handmade (decoratii interioare, accesorii pt haine, etc.), si dupa cum va puteti inchipui, nu am documente care sa ateste pregatirea sau experienta profesionala, am in spate doar multe ore dedicate acestei pasiuni pe care acum vreau sa o transform intr-o afacere. Mentionez faptul ca nu exista cursuri scurte (1-2 luni) acreditate de Ministerul Muncii in acest domeniu si ca singurele diplome ce ar putea fi acreditate se obtin dupa cel putin 1 an de studiu, an in care nu as putea deschide PFA-ul, pentru ca (nu-i asa?) nu detin documentele care atesta pregatirea profesionala.

Va multumesc.

Buna ziua,

Ma intereseaza sa stiu cat de eficiente sunt firmele ce ofera consultanta si asistenta pentru societatile comerciale in curs de infiintare. A colaborat cineva cu vreo astfel de firma? Ce avantaje/dezavantaje exista? Daca exista mai multe beneficii decat dezavantaje, la ce anume trebuie sa fiu atenta cand aleg o astfel de firma?

Am gasit pe internet o multitudine de site-uri ale acestor firme care, in schimbul unui onorariu, se angajeaza sa se ocupe de absolut tot ce presupune infiintarea unei societati: consultanta si redactare acte infiintare firma, indeplinirea tuturor formalitatilor necesare pentru inregistrare in Registrul Comertului, inregistrare marca, reprezentare juridica, gazduire sediu social, etc. :O

Mai mult, majoritatea ofera si servicii complete de contabilitate, la preturi foarte decente.

Din felul in care aceste firme se auto-descriu, sunt un fel de Holly Grail al societatilor comerciale aflate la inceput de drum si al celor deja constituite. Ei promit sa se ocupe de tot. Oare chiar asa e? :frantic: